Antena 3 CNN Actualitate Lucrările la calea ferată Bucureşti-Constanţa, sistate din lipsă de fonduri

Lucrările la calea ferată Bucureşti-Constanţa, sistate din lipsă de fonduri

Lucrările la calea ferată Bucureşti-Constanţa, sistate din lipsă de fonduri
10 Oct 2008   •   19:52

Lucrările la calea ferată Bucureşti-Constanţa vor fi întrerupte, pentru că statul nu mai are bani să plătească firma de construcţie. Proiectul trebuia finalizat în 2010, când, potrivit oficialilor, drumul spre mare urma să fie parcurs, din nou, în doar 3 ore. Până când bucureştenii vor sta mai bine de şase ore în trenul spre litoral, rămâne, acum, o enigmă.
Directorul CFR Infrastructură spune că a cerut toţi banii, la începutul anului, de la Ministerului Finanţelor, însă îi primeşte cu întârziere. "Le plătim când se face următoarea rectificare", a declarat Constantin Manea, directorul general al CFR Infrastructură.
Pentru fiecare zi de întârziere, statul va plăti penalităţi, care se adaugă la cele 506 milioane de euro, valoarea contractului. Oricum, constructorii spun că linia nu va fi gata până în 2010, aşa cum trebuia. CFR Infrastructură nu le-a cărat la timp piatra spartă şi nici nu a terminat exproprierile. Cu fiecare zi de întârziere, drumul cu trenul spre Marea Neagră devine tot mai lung şi tot mai scump.

Observator

×
Subiecte în articol: cale ferata
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close