Antena 3 CNN Actualitate Lucrările la Pasajul Basarab întârzie cu cel puţin un an şi jumătate

Lucrările la Pasajul Basarab întârzie cu cel puţin un an şi jumătate

Lucrările la Pasajul Basarab întârzie cu cel puţin un an şi jumătate
09 Dec 2008   •   23:24

Bucureştenii mai au de aşteptat cel puţin un an şi jumătate, până când vor putea folosi pasajul suprateran de la Basarab. Construcţia este întârziată în primul rând de procedurile de expropriere, pe care municipalitatea trebuie să le facă în zonă.
Construcţia Pasajului suprateran de la Basarab, cel mai mare proiect de investiţii, derulat de Primăria Capitalei va întârzia cu cel puţin un an şi jumătate. Primarul general, Sorin Oprescu a precizat că încearcă să găsească soluţii, pentru a grăbi lucrările la pasaj. În primul rând, va trebui să găsească 26 de locuinţe, care să fie repartizate persoanelor expropriate din zonă.
Primarul general al Capitalei a anunţat însă, că municipalitatea are mai multe proiecte, pe care vrea să le deruleze, începând de anul viitor. Peste 30 de străzi vor intra în reabilitare, iar peste o sută de milioane de euro vor fi investite în construcţia a 21 de parcări etajate, majoritatea amplasate în zona blocurilor de locuinţe.
Unsprezece dintre cele 21 de proiecte ale fostului edil, Adriean Videanu, care prevedeau construirea de parcaje subterane au fost abandonate de către Sorin Oprescu, pe motiv că treceau peste reţelele de utilităţi. Mutarea acestora nu reprezenta o soluţie, pentru că ar fi triplat preţul construcţiilor.
În privinţa locuinţelor, Oprescu vrea ca în 2009, Primăria Capitalei să achiziţioneze de pe piaţa liberă alte 500 de apartamente, pentru care intenţionează să plătească aproape 25 de milioane de euro. Tot în raportul prezentat consilierilor, primarul general susţine că pînă la sfîrşitul anului viitor, vor fi construite în Bucureşti opt grădiniţe.
Antena 3

×
Subiecte în articol: primaria capitalei
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close