Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, adevărul despre majorarea pensiilor. Acum nu mai există niciun dubiu!

Ludovic Orban, adevărul despre majorarea pensiilor. Acum nu mai există niciun dubiu!

Ludovic Orban a venit duminică seară cu vestea pe care niciun român nu ar fi vrut să o audă. Premierul a declarat că bugetul nu permite dublarea alocațiilor și mărirea pensiilor cu 40%.

Ludovic Orban, adevărul despre majorarea pensiilor. Acum nu mai există niciun dubiu!
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    21 Iun 2020   •   21:42

Potrivit premierului Ludovic Orban, aceste majorări erau greu de suportat chiar și într-o situație economică favorabilă, însă acum, când România este într-o criză, creșterea pensiilor cu 40% nu poate fi susținută financiar.

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă, așa cum arătau datele la începutul anului, atunci când am adoptat bugetul. Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților. Vom crește pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evalăuri, analize”, a spus premierul la România TV.

Ludovic Orban a adăugat și că România nu își permite nici dublarea alocațiilor pentru copii. În cazul acestora, efortul bugetar ar fi de 7 miliarde de lei.

„Vom căuta o soluție. Nu ne putem permite dublarea alocațiilor. Este a doua dublare care este făcută, după cea din martie în dezbaterea bugetului 2019. Sigur că vom da o garanție privind dublarea alocațiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creștere. Dublarea alocațiilor generează cheltuieli de aproximativ 7 miliarde de lei la nivel bugetar, sunt foarte greu de suportat aceste creșteri”, a mai spus Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: majorarea pensiilor pensii Ludovic Orban

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close