x close

Ludovic Orban a fost amendat pe A1. Premierul l-ar fi felicitat pe polițist că nu s-a temut de funcția lui

de A.M.P    |    19 Feb 2020   •   12:31
Ludovic Orban a fost amendat pe A1. Premierul l-ar fi felicitat pe polițist că nu s-a temut de funcția lui 482 Foto:gov.ro

Premierul Ludovic Orban a povestit, la bilanţul activităţii Poliţiei Române pe anul 2019, că a fost oprit și amendat pe Autostrada A1.

Orban a explicat că a încălcat regulile de circulaţie, iar poliţistul nu a avut niciun moment intenţia să îl ierte.

În plus, premierul susține că l-a felicitat pe polițist pentru acest gest și că nu s-a temut de funcția pe care o deține.

Orban a afirmat că Poliţia a fost întotdeauna "un câmp de bătălie pentru oameni influenţi" şi a adăugat că este nevoie de un mecanism prin care orice funcţie de conducere în domeniul Internelor să fie rodul unei examinări obiective.

"Poliţia este o instituţie fundamentală în statul român, gradul de respectare a legii, măsura în care viaţa, siguranţa, integritatea fizică, proprietatea privată a cetăţeanului este apărată depinde de funcţionarea Poliţiei Române. Din păcate, Poliţia, întotdeauna, a fost un câmp de luptă pentru oameni influenţi, fie că au bani, fie că au funcţii politice, un întreg campionat în materie de competiţie pentru a recomanda şefi de poliţie la nivel de oraş, inclusiv la secţie de poliţie, la nivel - numai zic - de inspectori şefi la judeţ. Trebuie să punem capăt acestei acţiuni de influenţare a calităţii oamenilor care ajung pe treptele ierarhice la nivel de conducere în cadrul Poliţiei", a declarat Ludovic Orban.

El a arătat că un inspector şef pe judeţ nu trebuie să depindă de un preşedinte de consiliu judeţean, primar, parlamentar, om de afaceri sau de un grup de oameni care determină numirea lui în funcţie, 'de preferinţă interimar, că asta este practica curentă”.

"Trebuie redefinit un mecanism foarte clar, foarte obiectiv, cu proceduri transparente, în care orice funcţie de importanţă, orice funcţie de conducere să fie rodul unei examinări obiective, care să se facă pe baza unor criterii care să nu ţină cont de altceva, decât de cariera poliţistului, de realizările pe care le-a avut în carieră, de aptitudinile pe care le are, de corectitudinea, cinstea pe care a arătat-o în derularea activităţii", a mai spus Orban

Premierul Ludovic Orban participă la evenimentul 'Evaluarea activității desfășurate de Poliția Română în anul 2019', care se desfășoară la Cercul Militar Național, Sala de Marmură, potrivit agendei sale publicate pe gov.ro.

Citeşte mai multe despre:

Ludovic Orban orban amendat
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati