Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban anunță reluarea producției vaccinului antigripal la Institutul Cantacuzino

Ludovic Orban anunță reluarea producției vaccinului antigripal la Institutul Cantacuzino

Premierul Ludovic Orban a anunțat după vizita la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, că va fi reluată producția vaccinului antigripal la acest institut, fiind necesară achiziționarea unui singur echipament.

Ludovic Orban anunță reluarea producției vaccinului antigripal la Institutul Cantacuzino
Sursa foto: Hepta
23 Apr 2020   •   10:37

”Există mai multe proiecte: reluarea producției vaccinului antigripal. Există un singur echipament lipsă. După achiziționarea lui se va trece la pregătirea liniei de fabricație”, a spus, joi, șeful Executivului.

De asemenea este în curs de pregătire un nou produs, care va fi lansat pe piață.

„E vorba de un imouno-modulator, care reglează nivelul de anticorpi din organism”, a mai spus Orban.

Conform sursei citate, la „Cantacuzino”, există un proiect care va fi finanțat din fonduri UE, „prin care se va urmări capacitatea de producere a vaccinului tetravalent”.

În privința laboratorului de la Institutul „Cantacuzino”, acesta are o capacitate de 500 de teste pe zi, pentru COVID-19, care poate fi crescută.

„Apreciez activitatea febrilă care se desfășoară aici. Apreciez în mod deosebit activitatea noului manager și am încredere că echipa de aici are capacitatea de a reda misiunea pe care Institutul Cancauzino trebuie să o aibă în România”, a spus Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban vaccin
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close