Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, anunțul momentului. Care este motivul pentru care pensiile nu cresc cu 40%

Ludovic Orban, anunțul momentului. Care este motivul pentru care pensiile nu cresc cu 40%

Ludovic Orban a făcut, joi, ultimele declarații privind creșterea pensiilor. Premierul a declarat că totul este bine calculat pe baza mai multor analize. Aflat în Valea Jiului, Ludovic Orban a fost interpelat de un cetățean care i-a cerut să mărească pensiile cu 40%, așa cum prevede legea. Premierul însă i-a răspuns acestuia că "nu e nici vina Guvernului ăsta, nici a celui trecut, că e pandemie. Pensiile să crească cu 40 la sută. E vina celor care 30 de ani au tocat banii".

Ludovic Orban, anunțul momentului. Care este motivul pentru care pensiile nu cresc cu 40%
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    06 Aug 2020   •   15:36

”O să dau același răspuns pe care l-am dat tot timpul. Decizia finală se va lua în funcție de analize economice extrem de serioase. În primul rând Ministerul de Finanțe trebuie să prezinte un raport privind starea economiei și starea bugetară la semestru, în conformitate cu legea responsabilității fiscal-bugetare.

De asemenea, comisia de prognoze trebuie să realizeze prognozele privind evoluția economică, nu numai în a doua jumătate a anului ci și pe 2021-2022. De asemenea vom analiza toate prognozele făcute de instituții privitoare nu numai la România, ci și la statele uniunii europene. Pentru că relansarea economică  va depinde în mare măsură și de evoluția economiilor partenere. Pe baza acestor analize vom stabili procentul cu care vor crește pensiile”, a spus premierul.

Cu privire la motivul pentru care pensiile nu pot crește cu 40%, Orban susține că ”este vina celor care 30 de ani au tocat banii”, scrie DCNews.

"Nu e nici vina Guvernului ăsta, nici a celui trecut că e pandemie. Pensiile să crească cu 40 la sută. E vina celor care 30 de ani au tocat banii", a spus omul. 

Orban: Riscăm incapacitate de plată

"Credeţi-mă ce vă spun, nu putem mări acum cu 40 la sută. Riscăm să intrăm în incapacitate de plată. Mai bine creştem cât putem acum, decât să facem o creştere care va afecta toată societatea şi pe care nu o putem susţine", a replicat premierul Ludovic Orban

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
El este George, șoferul dubiței zdrobite între două TIR-uri, pe A1
x close