Antena 3 Actualitate Ludovic Orban: ”Se vorbește despre carantinarea totală...” Cât de aproape este aplicarea acestei măsuri

Ludovic Orban: ”Se vorbește despre carantinarea totală...” Cât de aproape este aplicarea acestei măsuri

de Laura Dinu    |    30 Oct 2020   •   13:30
Ludovic Orban: ”Se vorbește despre carantinarea totală...” Cât de aproape este aplicarea acestei măsuri

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că unele sectoare ale Capitalei ar putea să intre în carantină, însă nu se pune problema unei carantinări totale.

Potrivit premierului, există deja discuții în acest sens, însă, deocamdată, nu a fost luată nicio decizie. 

„Ne confruntăm cu o creștere care se vede. Nu o negăm. Pe de altă parte, noi am gândit deja un set de măsuri aferente acestei creșteri a numărului de cazuri și analizăm efectele. Să mai impunem alte restricții va trebui să avem temeiuri extrem de serioase. Ceea ce se tot vorbește cu carantinarea totală.. Suntem departe de o astfel de decizie. Putem să trăim normal, putem avea puține restricții, cu o singură condiție - oamenii să respecte normele de protecție sanitară”, spune Ludovic Orban.

Cât despre o posibilă carantinare pe diferite zone, premierul a declarat că nu este exclusă. 

”Sigur că există discuții pe tema asta, pe de altă parte încă nu s-a luat nicio decizie” a adăugat premierul. 

El a precizat că a crescut gradul de conformare.

„Se vede cu ochiul liber pe stradă, nu numai în București, ci peste tot unde s-a depășit gradul 3 la mie, o majoritate zdrobitoare de oameni respectă regulile, iar dacă sunt oameni care nu respectă, autoritățile își fac datoria și îi amendează”, adaugă șeful Executivului.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close