Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: „Cel mai probabil nu vom putea da amenzi“

Ludovic Orban: „Cel mai probabil nu vom putea da amenzi“

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară, la Digi 24, că autorităţile nu s-au decis încă în ceea ce priveşte declaraţia pe proprie răspundere după încheierea stării de urgenţă, începând cu 15 mai. Cu toate acestea, Nelu Tătaru a susținut azi că declarația va fi verbală, doar pentru deplasările în afara localității.

Ludovic Orban: „Cel mai probabil nu vom putea da amenzi“
Sursa foto: Hepta
11 Mai 2020   •   21:37

„Există două variante care se dezbat în ceea ce priveşte declaraţia pe propria răspundere pentru ieşirile în afara localităţii: Una vizează ca ea să existe ca și până acum, iar a doua variantă vizează doar o variantă verbală, rămânând în sarcina cetăţeanul să dovedească unde merge“, a declarat premierul Orban la Digi 24.

De asemenea, Orban a precizat că nu se pune problema ca starea de alertă să nu poate fi reglată legal şi să nu avem un set de reguli pentru această perioadă, dar a recunoscut că este posibil să nu se poată da amenzi pentru această perioadă.

„Am încredere că Parlamentul va dezbate cu celeritate acest proiect de lege adoptat în şedinţa de guvern de astăzi. Oricum va exista o reglementare. Noi aşteptăm decizia Curţii Constituţionale de miercuri, după sesizarea depusă de Avocatul Poporului, şi, în funcţie de această decizie, noi vom corecta actul normativ care reglementează starea de alertă printr-o Ordonanţă de Urgenţă, astfel încât să lăsăm totuşi anumite instrumente privitoare la aplicarea regulilor imediat după ieşirea din starea de urgenţă. Cel mai probabil nu vom putea da amenzi, dar reguli vor fi stabilite prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Cu siguranţă vom lua deciziile în cadrul Comitetului, prima decizie fiind aceea de declarare a stării de alertă, iar în urma acesteia vor fi luate măsurile privind restrângerea anumitor activităţi“, a continuat premierul.

 

×
Subiecte în articol: Orban amenzi
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close