Antena 3 CNN Actualitate Premierul Orban s-a încurcat în citate latineşti la recepţia centurii municipiului Rădăuţi

Premierul Orban s-a încurcat în citate latineşti la recepţia centurii municipiului Rădăuţi

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au fost prezenţi, vineri, conform previziunilor, la darea în folosinţă a centurii ocolitoare a municipiului Rădăuţi.

Premierul Orban s-a încurcat în citate latineşti la recepţia centurii municipiului Rădăuţi
de Georgiana Adam    |    20 Noi 2020   •   19:50

"De la romani încoace, vorba aceea s-a adeverit, via vita. Drumul înseamnă viaţă" a spus Orban, invocând o expresie latină a cărei formă corectă este "via vitae" (calea vieţii).

Pentru ca lucrările la centura oraşului Rădăuţi să poată fi recepţionate cu ocazia vizitei premierului, muncitorii firmei contractante au lucrat intens noaptea trecută.

Ca în Epoca de Aur. La Rădăuţi, în toiul nopţii, s-a pregătit centura pentru vizita premierului Orban

Șoseaua de centură care înconjoară oraşul este un proiect care a fost lansat în 2011, a fost suspendat de la finanţate timp de şase ani şi la care lucrările au fost reluate în anul 2018. Valoarea sa este de 90 de milioane de lei.

Amenajarea are o lungime de 16,5 kilometri, pe traseu fiind construite șapte sensuri giratorii, şapte poduri şi două pasaje.

Tot vineri, la Rădăuţi, premierul Orban a anunţat că au fost selectaţi câştigătorii licitaţiilor pentru realizarea documentaţiei necesare viitorului drum cu profil de autostradă care va lega Suceava şi Baia Mare.

"Astăzi s-au deschis ofertele şi s-a declarat câştigătorul pentru cele trei tronsoane de pe drumul nordului, respectiv Baia Mare-Bistriţa, Bistriţa- Vatra Dornei şi Vatra Dornei-Suceava. Este vorba de companiile care vor realiza studiul de fezabilitate pentru cele trei tronsoane", a precizat Orban.

Conform ministrului Transporturilor, Lucian Bode, valoarea contractului pentru realizarea documentaţiei pentru acest proiect, numit şi "Autostrada Nordului", este de aproximativ 15 milioane de lei plus TVA pentru fiecare lot, iar documentaţia trebuie realizată în termen de 18 luni de la semnarea contractului.

Ulterior, vor începe procedurile de licitaţie pentru proiectare şi execuţie.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Radauti
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close