Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban cere anchetă, după ce Chițac a fost adus la spital fără izoletă

Ludovic Orban cere anchetă, după ce Chițac a fost adus la spital fără izoletă

Senatorul PNL Vergil Chițac, diagnosticat cu coronavirus, a fost adus la spital fără izoletă. Premierul Ludovic Orban cere verificarea cazului și sancționarea liberalului dacă se va considera că a încălcat prevederile legii.

Ludovic Orban cere anchetă, după ce Chițac a fost adus la spital fără izoletă
Sursa foto: Facebook/ Guvernul Romaniei
15 Mar 2020   •   22:33

„În ceea ce privește nedeplasarea domnului Chițac în izoletă, cu siguranță trebuie cercetate împrejurările în care nu a folosit izoleta și dacă se va considera că a încălcat reglementările, legea se aplică oricărei persoane. Nimeni nu este mai presus de lege. Trebuie o cercetare care să fie efectuată în acest caz, care au fost motivele, condițiile și să se ia măsurile care se impun”, a spus Ludovic Orban, în cadrul unei videoconferințe de presă.

Premierul a adăugat că se vor lua măsuri aspre pentru evitarea folosirii izoletei sau nerespectarea carantinei și fals în declarații, precizând că au fost date deja sute de amenzi, potrivit Mediafax.

„Cu siguranță vom lua măsuri severe contra celor care nu respectă regulile, măsurile, deciziile care sunt cuprinse în reglementările legale și în deciziile care au fost luate de către Comitetul pentru Situații de Urgență și care vor fi luate în cadrul stării de urgență. S-au dat sute de amenzi, s-au constituit dosare penale, a început cercetarea penală în cel puțin 40 de situații și pe măsură ce apar astfel de situații vom solicita delcanșarea cercetării penale”, a afirmat Orban, duminică, aflat în autoizolare la Vila Lac 1.

Senatorul PNL Vergil Chițac a fost diagnosticat cu noul virus Covid-19 și a fost adus la spital fără izoletă, așa cum prevede legea.a

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Vergil Chitac
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close