Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ludovic Orban anunță concedieri după alegeri! Care sunt salariații în pericol

Premierul Ludovic Orban anunță concedieri după alegeri! Care sunt salariații în pericol

Criza economică provocată de pandemie ar putea fi rezolvată prin concedierea unui număr important de bugetari. Ludovic Orban susține că sunt în pericol să își piardă locul de muncă angajații care ”se fac că muncesc”. Decizia nu va fi luată însă fără un audit la instituțiile publice, mai spune premierul.

Premierul Ludovic Orban anunță concedieri după alegeri! Care sunt salariații în pericol
de Laura Dinu    |    30 Noi 2020   •   11:50

”Dacă va fi necesar, vom optimiza structurile instituțiilor publice. Mai scăpăm de unii care nu își fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare. Oricum trebuie să facem un audit, o evaluare o funcționalității instituțiilor publice și în mod evident e posibil să fie redus numărul de angajați în sectorul public. Dar să stea liniștit, orice angajat într-o instituție publică care își face treaba nu e în pericol, sunt în pericol unii care au fost obișnuiți să se facă că muncesc”, a declarat premierul Ludovic Orban

Orban a mai explicat că am ajuns să avem un deficit bugetar de 9,1% deoarece am moștenit 4,6% de la vechea guvernare social-democrată, iar restul a fost generat de cheltuielile neprevăzute apărute odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus, potrivit b1.ro.

Ludovic Orban, anunţ surprinzător privind creşterea pensiilor

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică seara într-o intervenţie tv că posibila creștere a pensiilor trebuie să se bazeze pe realitatea economică și că PNL și-a propus să modifice legea în acest sens.

„În programul nostru de guvernare am prezentat cum vedem creșterea pensiilor. Trebuie să aibă un fundament în realitatea economică, pentru că nu pot să mărești pensiile și după aia să nu ai bani să plătești pensiile. Creșterea trebuie să se bazeze pe compensarea pierderii puterii de cumpărare datorate inflației și pe creșterea cu un procent din creșterea salariului mediu brut, noi am spus un procent nu 50%, cât era înainte, ci până în 58,5%. De ce? Că am scos cât e partea de taxe și contribuții, 41,5%. Acesta e mecanismul de creștere a punctului de pensie pe care îl propunem și pe care vrem să îl folosim”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

„Evident că vom modifica legea”

Întrebat dacă pentru acest lucru va fi modificată legea, Orban a spus: „Evident că vom modifica legea”.

„Cu cât este creșterea economică este mai puternică, mai rapidă, cu atâta crește pensia mai mult și crește și puterea de cumpărare”, a mai spus premierul. El a precizat că Guvernul a crescut punctul de pensie cu 14%, în condițiile în care inflația a fost de 2,2%.

Ludovic Orban a explicat că pentru creșterea pensiilor, în condițiile în care nu mai pot fi majorate contribuțiile, trebuie să crească veniturile la fondul de pensii, fie prin creșterea numărului de angajați, fie prin creșterea salariilor.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban concedieri
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close