Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: PNL nu merge la consultările cu președintele Iohannis

Ludovic Orban: PNL nu merge la consultările cu președintele Iohannis

Ludovic Orban a anunțat că nu va merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni fiindcă întreaga conducere PNL se va autoizola.

Ludovic Orban: PNL nu merge la consultările cu președintele Iohannis
Sursa foto: Facebook/ Guvernul Romaniei
de Claudia Simion    |    13 Mar 2020   •   11:47

Decizia vine după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus. Există suspiciuni și în cazul soției sale.

"Cum să merg la consultări? Ar însemna să-l expun pe președinte riscului de contaminare.  L-am informat pe președinte, el va lua decizia. Nu e vorba doar de colegii din PNL, ci și de colegi de la alte partide din Senat care vor trebui să intre în aceleași proceduri", a spus premierul.

Ludovic Orban a precizat că se va autoizola la Vila Lac 1, "unde voi avea în continuare toate atribuțiile exercitate în cele mai bune condiții". Și ceilalți miniștri urmează să se autoizoleze și să evite contactul cu alte persoane.

"De asemenea, urmează să luăm o decizie în privința locului în care se vor izola miniștrii. Recomandarea mea pentru ei a fost să evite orice fel de contact, să se ducă la birourile lor, fără să aibă vreun contact cu angajații. Doar prin telefon, prin online, astfel încât să evite orice posibilitate de distribuire a coronavirusului", a mai spus Orban.

Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele parlamentare la consultări la Palatul Cotroceni, începând cu ora 13, urmând ca apoi să anunțe numele premierului desemnat. După anunțul lui Orban, președintele Klaus Iohannis a decis că va face consultările cu partidele parlamentare prin sistem de teleconferință.

Ludovic Orban: PNL nu merge la consultările cu președintele Iohannis

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close