Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, de la Poliție la DNA

Ludovic Orban, de la Poliție la DNA

14 Apr 2016   •   10:47

Ludovic Orban s-a prezentat, joi dimineaţă, la DNA, după ce în urmă cu câteva minute a fost la Secţia 23 Poliţie din Bucureşti, în cadrul măsurii controlului judiciar impuse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

”Nu vreau să afectez bunul mers al anchetei prin divulgarea de informații din dosar. Sunt un om care întotdeauna am respectat legea”, a răspuns Ludovic Orban, la întrebările jurnaliștilor

Parlamentarul este acuzat că i-a solicitat unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală.

Acuzațiile DNA

"Din ordonanța de dispunere a controlului judiciar întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", se arată în comunicatul DNA.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
O nouă lovitură pentru fraţii Tate: judecătorii au dat verdictul!
x close