Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, declarații după consultările cu Iohannis: „PNL va susține toate inițiativele de revizuire a Constituției”

Ludovic Orban, declarații după consultările cu Iohannis: „PNL va susține toate inițiativele de revizuire a Constituției”

Ludovic Orban, declarații după consultările cu Iohannis: „PNL va susține toate inițiativele de revizuire a Constituției”
04 Iun 2019   •   13:27

UPDATE Liderul PNL, Ludovic Orban, a făcut declarații după consultările cu Iohannis. 

„Delegația PNL a participat la consultările demarate de președintele României. Voința cetățenilor care s-a manifestat în cadrul referendumului convocat de președintele României, referendum validat cu un scor extrem de mare, reprezintă lege pentru noi și PNL susține toate demersurile președintelui României pentru a transpune în fapt voința exprimată de cetățeni la acest referendum. De asemenea, am abordat și subiectul legislației în domeniul Justiției, susținem clar ideea de refacere a dezbaterilor publice pentru a genera o legislație europeană în domeniul Justiției, care să fie conformă cu recomandările din mecanismul de cooperare și verificare, care să țină cont de recomandările formulate de Comisia de la Veneția și de grupul statelor anti-corupție. 

PNL va susține toate inițiativele de revizuire a Constituției și orice alte inițiative care sunt necesare pentru a transpune în fapt voința exprimată de cetățeni și pentru a asigura că voința cetățenilor care s-a transmis extrem de puternic în cadrul acestui referendum, și anume că România trebuie condusă de oameni cinstiți, de oameni corecți, de oameni care respectă legea, această voință să fie transpusă în realitate”, a declarat liderul PNL. 

Știre în curs

Liberalii au intrat, în urma cu o oră, la consultările cu președintele Klaus Iohannis pe tema revizuirii Constituției după referendum.

PNL este primul partid invitat la discuțiile de la Cotroceni. Urmează USR și UDMR în orele următoare.

Președintele a anunțat că a chemat partidele la consultări pentru a pune în practică, în Constituţie, "ce a decis poporul". Au apărut surprize de ultim moment în lista propunerilor cu care se duc partidele la Cotroceni.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close