Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, depre investiția europeană pentru autostrada Sibiu-Pitești: Este o garanție

Ludovic Orban, depre investiția europeană pentru autostrada Sibiu-Pitești: Este o garanție

Premierul Ludovic Orban a declarat că investiția de 875,5 milioane de euro pentru prima etapă de construcție a autostrăzii Sibiu-Pitești este o garnație că va fi construită prima autostradă care va traversa Munții Carpați

Ludovic Orban, depre investiția europeană pentru autostrada Sibiu-Pitești: Este o garanție
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    03 Sep 2020   •   20:30

Premierul Ludovic Orban a felicitat Ministerul Transporturilor și Ministerul Fondurilor Europene pentru această reușită.

„În ceasul al doisprezecelea, aproape de finalul celui de-al șaptelea an al exercițiului 2014-2020, s-a luat această decizie. Felicit Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene pentru acestă reușită. Este o garanție că avem banii alocați pentru a construi un tronson de autostradă fundamental, singurul tronson de autostradă care traversează munții și care asigură banii necesari pentru închiderea Coridurului IV. (...) Putem să spunem clar: da, vom avea autostrada și se va realiza prima traversare a munților pe profil de autostradă”, a declarat Ludovic Orban.

Ministerul Transporturilor are pregătită documentația pentru tronsonul Ploiești - Brașov

Premierul a mai spus că Ministerul Transporturilor are pregătită documentația pentru tronsonul Ploiești - Brașov: „De asemenea, avem două tronsoane de autostradă care vor traversa munții înspre Moldova, autostrada Unirii”, mai spune Orban.

Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de 875,5 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru prima etapă de construcție a autostrăzii Sibiu-Pitești. Va fi prima autostradă care traversează Munții Carpați.

Conform Adinei Vălean, comisarul european pentru Transporturi, proiectul ar putea fi finalizat în 2026.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close