Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, despre alegerea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuși: "Este un lucru bun şi cred că efectul a fost atins"

Ludovic Orban, despre alegerea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuși: "Este un lucru bun şi cred că efectul a fost atins"

Ludovic Orban a explicat că ideea Ministerului Culturii de a o alege pe Irina Rimes ambasador al Zilei Brâncuși a fost pentru a atrage interesul tinerilor asupra culturii.

Ludovic Orban, despre alegerea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuși: "Este un lucru bun şi cred că efectul a fost atins"
Sursa foto: Foto: gov.ro
de Claudia Simion    |    19 Feb 2020   •   22:14

"Eu cred că este bine că un ministru al culturii şi-a adus aminte de 19 februarie, că este o dată extrem de importantă pentru cultura românească, că a marcat această zi cu un eveniment, din punctul meu de vedere extrem de interesant şi iată că, prin faptul că a ales o promovare prin intermediul unei persoane care, practic, nu se încadra în stilul clasic, a reuşit să creeze o întreagă dezbatere. Sunt convins că foarte mulţi tineri sunt prezenţi azi aici tocmai din cauza acestei decizii. Sunt convins că foarte mulţi tineri au urmărit dezbaterile pro şi contra, în special online, dar şi pe televiziuni, tocmai datorită acestei alegeri. Eu cred că încă din ideile iniţiale ale Ministerului Culturii principala idee a fost aceea de a stârni interesul şi pentru publicul tânăr mai puţin familiarizat", a declarat Orban, miercuri seara, la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR).

Premierul a dat de înțeles că vede cu ochi buni implicarea Irinei Rimes în acest proiect de cultură. 

"Este un cântăreţ care e în vogă, un cântăreţ care este apreciat şi faptul că a acceptat să se implice în acest proiect după părerea mea este un lucru bun şi cred că efectul a fost atins", a apreciat Orban.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close