Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, despre atacul PSD la CCR privind modificările la OUG 114: „Suntem pregătiți cu soluția”

Ludovic Orban, despre atacul PSD la CCR privind modificările la OUG 114: „Suntem pregătiți cu soluția”

 România are buget, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale.

Ludovic Orban, despre atacul PSD la CCR privind modificările la OUG 114: „Suntem pregătiți cu soluția”
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
06 Ian 2020   •   16:56

„Salut decizia preşedintelui, care a promulgat legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale. România are buget. Va trebui, în schimb, să rezolvăm o problemă creată de atacul la Curtea Constituţională al PSD împotriva legii de corectare a OUG 114", a spus Orban la începutul şedinţei de guvern.

De asemenea, premierul a explicat la începutul şedinţei de Guvern de luni, măsurile pe care Guvernul şi-a propus să le ia după ce PSD a atacat la CCR modificările aduse OUG 114.

El a adăugat că Guvernul este pregătit cu o soluţie cu privire la legea de corectare a OUG 114. 

„Va trebui să rezolvăm o problemă care este creată de atacul la CCR al PSD împotriva legii de corectare a OUG 114. Domnule ministru al Finanţelor, suntem pregătiţi cu soluţia? Deci suntem pregătiţi. După cum bine ştiţi, o serie de măsuri de reformă, măsuri pe care le considerăm necesare, cum ar fi îngheţarea salariilor demnitarilor, cum ar fi prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensiilor speciale pentru primari, adică amânarea cu un an de zile, interzicerea cumulului pensie - salariu în spaţiul public, măsură necesară şi perfect justificată, încetarea detaşărilor în instituţiile publice din afara instituţiilor publice, plafonarea punctului de amendă, legat de salariul minim şi alte măsuri nu pot să intre în vigoare din cauză că PSD a atacat la CCR legea de corectare a OUG 114", a declarat Ludovic Orban la începutul şedinţei de luni.

Ludovic Orban, despre atacul PSD la CCR privind modificările la OUG 114: „Suntem pregătiți cu soluția”

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PSD CCR Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close