Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, despre persoanele decedate care au refuzat internarea: „Cum să își asume Guvernul?!"

Ludovic Orban, despre persoanele decedate care au refuzat internarea: „Cum să își asume Guvernul?!"

Premierul României, Ludovic Orban, a transmis joi că Guvernul nu își poate asuma decesele persoanelor care și-au pierdut viața la scurt timp după externarea din spital sau tocmai din cauză că au refuzat internarea. Deciziile lor au fost luate ca urmare a deciziei CCR, a mai spus Orban.

Ludovic Orban, despre persoanele decedate care au refuzat internarea: „Cum să își asume Guvernul?!"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    16 Iul 2020   •   23:00

„Cum să își asume Guvernul, când Guvernul a dispus toate măsurile, care au fost anulate prin decizii ale Curții Constituționale, luate la solicitarea Avocatului Poporului”, a declarat premierul.

„Dreptul la viață și dreptul la sănătate sunt drepturi fundamentale. Dacă nu ești sănătos nu poți să te bucuri de alte drepturi, nu poți să te duci la muncă, nu poți să te duci să te distrezi, nu poți să te duci în concediu. Obiectivul nostru fundamental a fost să asigurăm dreptul la sănătate și dreptul la viață. N-aș vrea să vă dau exemple despre oameni, fiecare ce-a pățit, mulți dintre ei oameni care erau sceptici în privința virusului. Eu nu-mi doresc ca un român să ajungă să înțeleagă pericolul numai dacă se întâmplă ceva unui apropiat”, a adăugat premierul.

Orban: Responsabilitatea este fundamentală în această perioadă

Ludovic Orban a explicat importanța respectării regulilor de protecție în această perioadă, când numărul de cazuri de coronavirus a crescut considerabil.

„Spun din nou, atunci când ești neglijent, când nu respecți regulile, nu riști să te îmbolnăvești numai pe tine. Riști să-i îmbolnăvești pe toți cei cu care intri în contact, pe membrii familiei, prietenii, colegii de birou. Responsabilitatea este fundamentală în această perioadă”, a subliniat el.

Două persoane moarte în ultimele 48 de ore, după ce au refuzat internarea

Premierul a făcut aceste declarații, în condițiile în care un bărbat din Galați a murit miercuri de coronavirus, la doar câteva ore după ce a refuzat internarea la spital. E vorba despre un gălățean de 45 de ani, cu obezitate de gradul 3 și testat pozitiv pentru coronavirus. Bărbatul se prezentase marți la spital, însă a refuzat internarea susţinând că se simte bine.

Acesta tuşea, dar nu avea febră sau alte simptome ale infecţiei, au stabilit medicii gălăţeni. Din nefericire, câteva ore mai târziu, starea de sănătate a bărbatului s-a degradat şi a murit.

De asemenea, un bărbat din Olt testat pozitiv pentru noul coronavirus a murit, joi, după ce a refuzat internarea în spital. Bărbatul de 56 de ani din județul Olt a fost confirmat cu coronavirus acum patru zile. Medicii i-au recomandat să rămână în spital sub supraveghere, însă acesta a refuzat și a mers acasă, unde starea de sănătate i s-a înrăutățit. Bărbatul a murit în această dimineață.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close