Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: Vom elimina restricțiile de circulație în localitate, vom păstra unele pentru ieșirea din localitate

Ludovic Orban: Vom elimina restricțiile de circulație în localitate, vom păstra unele pentru ieșirea din localitate

Premierul Ludovic Orban a vorbit, joi, despre măsurile care vor trebui respectate și după data de 15 mai.

Ludovic Orban: Vom elimina restricțiile de circulație în localitate, vom păstra unele pentru ieșirea din localitate
Sursa foto: Hepta
30 Apr 2020   •   09:22

”În privința restaurantelor evaluările privind riscul epidemiologic sunt rezervate, adică există un risc epidemiologic destul de mare. Încă nu s-a luat o decizie cu privire la reluarea activității restaurantelor, teraselor, dar analizăm. 

Au fost foarte multe emoții cu privire la sărbătoarea Paștelui, suntem deja la 10 zile, se vede că de Paște totul a fost în regulă, nu există o creștere a numărului de infectări. Și de 1 mai oamenii vor avea tendința de a ieși, dar trebuie să respecte regulile.

În prima fază vom ridica acele restricții pentru care există cel mai mic grad epidemiologic. Ridicarea se va face gradual. Dacă dăm drumul la restaurante, trebuie să stabilim niște reguli și proprietarii de restaurante vor trebui să se adapteze acestor reguli

La fel și în cazul unor creșe, grădinițe.  Știu că este o problemă legată de copii, de exemplu în familiile monoparentale, chiar dacă beneficiază de legea 19, sunt foarte multe mame sau tați care riscă să își piardă locul de muncă și angajatorul le cere să vină la serviciu. Și atunci trebuie găsită o soluție. 

După data de 15 mai am stabilit că vom elimina restricțiile de circulație în interiorul localității total, și vom păstra anumite restricții pentru deplasarea în afara localitații. Nu va fi interzis!”, sunt câteva din declarațiile premierului. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: restricţii Ludovic Orban
Parteneri
Horoscop 28 septembrie 2023. Leii sunt axaţi pe carieră
x close