Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, lovitură nimicitoare de la Traian Băsescu

Ludovic Orban, lovitură nimicitoare de la Traian Băsescu

Traian Băsescu a lansat, marți, un atac dur la adresa lui Ludovic Orban, după ce premierul a declarat că România va intra în incapacitate de plată, dacă CCR va decide că legea de majorare cu 40% a punctului de pensie este constituțională.

Ludovic Orban, lovitură nimicitoare de la Traian Băsescu
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    22 Sep 2020   •   18:45

Traian Băsescu a anunțat, la România TV, că PMP ar putea să sprijine, data viitoare, o moțiune de cenzură pentru debarcarea lui Ludovic Orban de la Palatul Victoria.

”PMP a fost solidar azi cu PNL, cum a fost și la moțiune, deși puteam să-i trântim, dar s-ar putea să fie ultima dată când acești incompetenți sunt tinuți la putere de PMP. A trebuit să îi menținem la putere pentru că PSD e o adunătură mai grotească decât PNL. Batjocoresc prin incompetență. Cum să crești cheltuielile cu 14%, când ai venituri mai mici cu 3%?”, a spus Traian Băsescu.

Ludovic Orban: Cei de la PSD sunt criminali economici

Premierul Ludovic Orban s-a exprimat, marți, deosebit de dur la adresa PSD după ce Parlamentul a adoptat legea rectificării bugetare cu amendamentele social-democraților, al căror efect este creșterea pensiilor cu 40%.

Orban i-a numit "criminali economici" pe cei de la PSD și a estimat că punerea în practică a creșterii pensiilor în forma impusă de legea votată va aduce România în incapacitate de plată. Acesta a evocat și riscul scăderii ratingului României de căre agenții, consecința fiind creșterea costului la care statul român se va putea împrumuta de pe piețele internaționale.

“Încă o dată, PSD a arătat că este dușmanul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce-am depășit-o. Să votezi, în condițiile unei contracții economice care a dus la o lipsă de venituri, majorări de 6,7% din PIB, fără existența niciunui venit suplimentar, demonstrează că PSD este, de fapt, inamicul public numărul 1 al României și al economiei românești.

Guvernul pe care îl conduc a majorat punctul de pensie cu 14%, în cifră absolută 177 de lei, cea mai mare majorare a punctului de pensie din istoria majorării punctului de pensie. Asta, în condiții de criză economică. Pentru a putea compara, nu nu există o altă țară europeană care să fi crescut pensiile în această perioadă, decât Germania. (...)

Riscurile sunt: degradarea României de către agențiile de rating va crește costul finanțărilor și nu numai a finanțărilor publice, ci și a tuturor companiilor din România și a tuturor persoanelor fizice. Creditele vor fi mai scumpe și mai greu de accesat”, a declarat Ludovic Orban.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close