Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, motivul închiderii piețelor: Cei care merg acolo sunt persoane mult mai vulnerabile

Ludovic Orban, motivul închiderii piețelor: Cei care merg acolo sunt persoane mult mai vulnerabile

Premierul Ludovic Orban susține că suspendarea activității piețelor care funcționează în spații închise se justifică prin faptul că acestea „nu sunt foarte bine amenajate”, iar cei care merg la piață sunt persoane în vârstă, mult mai vulnerabile.

Ludovic Orban, motivul închiderii piețelor: Cei care merg acolo sunt persoane mult mai vulnerabile
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    08 Noi 2020   •   22:45

Premierul Ludovic Orban susține că activitatea piețelor care funcționează în spații închise este suspendată pentru 30 de zile.

"În general nu sunt piețe foarte bine amenajate, Nu au sisteme de ventilație, nu au avut un sistem de a asigura măsurile de protecție sanitară. Cei care merg la piață sunt mai în vârstă, mult mai vulnerabili", a spus Ludovic Orban, la postul B1Tv.

"Ne cerem scuze pentru inconvenientele pe care le creăm printr-o astfel de măsură, dar măsura în sine este o măsură care dorește să păstreze la minimum riscurile de contaminare, mai ales ale persoanelor în etate care sunt cei mai mulți dintre cei care beneficiază de acest serviciu", a mai spus el.

Premierul a adăugat că a avut discuții cu peste 100 de primari din țară ca să se găsească soluții astfel încât producătorii români să aibă unde să își vândă marfa.

În acest sens, el a spus că unele piețe au pereții reatractabili, iar altele au parcări în care pot fi mutate tarabele.

Coronavirus în România, 8 noiembrie 2020

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.752 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 927 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 7.879 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 07.11.2020 (10:00) – 08.11.2020 (10:00) au fost raportate 86 de decese (40 bărbați și 46 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.295. Dintre acestea, 1.056 sunt internate la ATI.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Izotop de 30.000 de dolari/gramul, obţinut la Cernavodă
x close