Antena 3 CNN Actualitate Orban şi Nicuşor Dan, controale în spitalele din Capitală: ''Nu am găsit nereguli!''

Orban şi Nicuşor Dan, controale în spitalele din Capitală: ''Nu am găsit nereguli!''

Premierul Ludovic Orban, împreună cu primarul Nicușor Dan şi prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, au anunţat că vor efectua controale în spitalele din subordinea Primăriei Capitalei.

Orban şi Nicuşor Dan, controale în spitalele din Capitală: ''Nu am găsit nereguli!''
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    16 Noi 2020   •   18:27

UPDATE: Declaraţia lui Ludovic Orban după controalele de la Colentina, Malaxa, Sf. Ioan, Sf. Ştefan

''În cadrul acestei vizite efectuate împreună cu domnul primar general, am inventariat posibiltatea de creştere a numărului de paturi la Terapie Intensivă, la Spitalul Malaxa, unde au nevoie de instalaţie de alimentare cu oxigen suplimentară pentru a putea pune în funcţiune încă cinci paturi de Terapie Intensivă (...) De asemenea, fără a fi specialişti, ne-am interesat şi privitor la funcţionarea instalaţiilor de gaz, de aer comprimat, a instalaţiilor electrice, situaţia controalelor de mentenanţă, de service, dacă s-au efectuat toate avizărilor.

Ludovic Orban spune că nu a găsit nereguli în cele patru spitale pe care le-a verificat

De exemplu, la Colentina situaţia este în regulă, la Spitalul Sfântul Ioan de asemenea e în regulă, la Malaxa am înţeles că, în cursul acestui an sau anul trecut, a fost investiţia de realizare a tuturor. Şi la Sf- Ioan este o instalaţie extrem de modernă şi de bine pusă la punct. Aici sigur că neexistând încă o secţie de Terapie Intensivă, dacă se ia decizia de înfiinţare, ea va fi făcută în conformitate cu toate standardele. Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care fac un efort uriaş pentru a trata pacienţii. Este o luptă zi şi noapte pentru a salva vieţi, o luptă care se dă în condiţii foarte gele, de presiune uriaşă, şi vreau să le mulţumesc tuturor cadrelor medicale, tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea cu aproape ca pe o misiune, şi care reuşesc cu adevărat să salveze vieţi, să însănătoşească pacienţi, mulţi dintre ei alfaţi în situaţii grave. Vreau să îi rog pe români să înţeleagă, că este fundamentala respectarea regulilor de protecţie sanitară. Vedem ce se întâmplă în alte ţări din Europa şi din lume. Nu trebuie să ajungem acolo. (...)  Fac apel, să înţeleagă că este mult uşor să nu te îmbolnăveşti decât să treci prin boală. Am văzut cazuri grave, am văzut ce înseamnă practic secţiie de Terapie Intensivă'', a declarat premierul.

 

Ludovic Orban, despre tragedia de la Piatra-Neamț: Cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi!

Acolo se face o anchetă penală, eu am dat dispoziţie la toate structurile de subordonare guveramentală, să sprijie ancheta cu profesionalism şi cu celeroitate, astfel încât să fie indentificaţi responsabilii. Acolo există o răspundere uriaşă şi cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi. Cum să fie suficientă o demisie? Acolo este o achetă penală care trebuie să identifice responsabilii. Odată cu indentificarea responsabililor să facă toate demersurile pentru trimiterea în judecată a celor responsabili'' a adăugat premierul.

Ludovic Orban a anunțat astăzi controale în toate secțiile de Terapie Intensivă din țară, care vor funcționa in viitor în baza unui plan de conformare.

Ludovic Oban va fi însoţit de Nicuşor Dan, dar şi de Traian Berbeceanu care vor face verificări în mai multe spitale din Capitală.

Reporterul Cristina Ştefan transmite de la Spitalul de Pneumoftiziologie ''Sfântul Ştefan''.

''Cel mai probabil, aici la Spitalul Sfântul Ştefan din Capitală, unde sunt aşteptaţi premierul Ludovic Orban, prefectul Capitalei, dar şi prefectul Bucureştiului. Aceştia vor să vadă, de exemplu, dacă ar putea fi înfiinţată o secţie de ATI, pentru că în acest spital nu există secţie de Terapie Intensivă. Sunt 50 de paturi în acest moment doar pentru bolnavii de coronavirus, toate sunt ocupate. Vedem însă, că după tragedia de la spitalul din Piatra Neamţ, autorităţile încep să evalueze spitalele, iar primarul Capitalei recunoaşte că din cele 19 unităţi medicale aflate în subordinea Capitalei, doar opt au autorizaţie ISU şi ne referim aici la Spitalele Colentina, Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ştefan, Spitalul Gomoiu, Victor Babeş, Obregia şi Spitalul Dr. Gorgoş. Celelalte nouă au doar proiect de intervenţie avizat, dar nu au bani alocaţi (...) Rămâne de văzut ce vor descoperi autorităţile în urma acestor evaluări se va schimba ceva în bine în sistemul medical românesc'',  a transmis Cristina Ştefan.

De asemenea, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni, că a primit situația autorizării de securitate la incendiu a celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei și promite că va aloca bani astfel încât toate problemele să fie reglementate.

”Am cerut de urgență și am primit situația autorizării de securitate la incendiu a celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei.

În rezumat, 8 spitale au autorizație de siguranță la incendiu sau nu necesită conform legii o astfel de autorizație (spitalele Colentina, Dr. Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ștefan, Dr. Gomoiu, Victor Babeș, Prof. Dr. Obregia și Dr. Gorgos), 9 spitale au proiectul de intervenție avizat, dar nu au încă bani alocați pentru intervenții (e vorba despre spitalele Sf. Maria, Filantropia, Dr. Carol Davilla, Foișor, Nicolae Malaxa, Colțea, Sf. Luca, Prof. Dr. Burghele și Centrul pentru Toxicodependențe Sf. Stelian), iar 2 spitale se află sub supravegherea ISU și urmează să fie mutate (Spitalul Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalul Prof. Dr. Panait Sîrbu).

Vom aloca bani pentru a reglementa situația”, a scris Nicușor Dan pe contul său de Facebook.
 

 

De altfel, premierul Ludovic Orban a taxat dur declaraţia ministrului Sănătăţii, potrivit căreia, cu toţii suntem vinovaţi pentru tragedia de la Piatra-Neamţ.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre declaraţia făcută de Nelu Tătaru, premierul a răspuns că a fost o declaraţie făcută într-un moment dificil şi că, "întotdeauna există responsabili, există vinovaţi individuali pentru fiecare nerealizare''.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close