Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: Nu există decizia de a menține în izolare bătrânii și a-i rupe de familie. Acest mesaj e un act iresponsabil

Ludovic Orban: Nu există decizia de a menține în izolare bătrânii și a-i rupe de familie. Acest mesaj e un act iresponsabil

Premierul Ludovic Orban a avut o reacție dură, după ce doctorul Adrian Streinu-Cercel a propus, într-un document din luna februarie, separarea bătrânilor de familiile lor pentru încă trei luni de la relaxarea restricţiilor.

Ludovic Orban: Nu există decizia de a menține în izolare bătrânii și a-i rupe de familie. Acest mesaj e un act iresponsabil
Sursa foto: Hepta
21 Apr 2020   •   21:01

"Legat de izolarea bătrânilor, Streinu Cercel vorbește în numele sau. Nu are legătură cu deciziile Guvernului. Critic aruncarea în spațiul public a unor astfel de opinii. Nu există decizia de a menține în izolare bunicii și părinții o perioadă așa lungă sau ruperea de familii. Un astfel de mesaj nu face bine societății, este un act iresponsabil.

Cercel nu înțelege deloc societatea și aruncă în spațiul public opinii care nu au legătură cu deciziile în ansamblul lor. Pentru fiecare relaxare a unei măsuri ne gândim atent ce riscuri există. Doar după o evaluare foarte serioasă vom face pașii de revenire spre normalitate și va fi graduală. Ii privește pe toți cetățenii români, indiferent de vârsta lor. Relaxarea îi include și pe părinții și bunicii noștri", a spus premierul la TVR.

Tătaru a spus că nu susține acest document și nu e document al Ministerului Sănătății, e o propunere a domnului Cercel, a mai declarat Orban.

Premierul Orban le-a dat asigurări bătrânilor că nu vor fi despărțiți de familie.

"Mesajul a generat teamă! M-au sunat oameni în vârstă să mă roage să nu îi rupem de familie. Arată lipsă totală de responsabilite a celor care dau astfel de informații și manipulează opinia publică. Persoanele în vârstă vor face parte din planul de relaxare, nu vor fi supuși la discriminări! Fiecare dintre noi avem bunici și părinți!", a mai adăugat premierul.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close