x close

Orban: Circa 80.000-90.000 de persoane e posibil să plece în străinătate la muncă

09 Apr 2020   •   21:31
Orban: Circa 80.000-90.000 de persoane e posibil să plece în străinătate la muncă Gov

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că e posibil ca între 80 de mii și 90 de mii de oameni să plece din România la muncă în străinătate.

„Circa 80.000-90.000 de persoanme e posibil să plece din țară. Nu am evidența celor care au plecat. Nu avem nicio pârghie legală de a impiedica cetățenii români să fie angajați la companii din alte țări. La ora actuală, în România, există un milion de contracte de muncă suspendate, 300.000 de contracte încetate. În România, au venit din țări din Uniunea Europeană sau din afara ei, peste 250.000 de români”, a declarat Ludovic Orban, joi seara, la TVR1.

Premierul a mai spus că e dificil ca oamenii rămași fără job să-și găsească în această perioadă un loc de muncă, dar că acest lucru va fi posibil când se va termina pandemia de coronavirus.

„Absorbția acestei forțe de muncă, integrararea românilor, găsirea de locuri de muncă pentru acești români este aproape imposibilă. După ce trecem de vârful epidemiei și există tendița de revenire la normalitate, activitățile economice se vor relua și va exita pisibilitatea de a oferi locuri de muncă persoaanelor afectate”, a explicat premierul.

Citeşte mai multe despre:

coronavirus premier Ludovic Orban
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati