Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: Obiectivul nostru este legat de achiziția de echipamente de protecție

Ludovic Orban: Obiectivul nostru este legat de achiziția de echipamente de protecție

Premierul Ludovic Orban a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria, că obiectivul Guvernului pentru perioada următoare este achiziția de echipamente de protecție, în contextul crizei de coronavirus.

Ludovic Orban: Obiectivul nostru este legat de achiziția de echipamente de protecție
de Claudia Simion    |    24 Mar 2020   •   19:59

"Un alt obiectiv important este achiziţia de echipamente de protecţie, de măşti, de combinezoane, de viziere, de ochelari, de mănuşi, toate echipamentele de protecţie. 

La ora actuală, cererea pe piaţa internaţională a crescut exploziv, facem toate eforturile posibile pentru a putea achiziţiona aceste cantităţi. Am avut 'n' contracte, 'n' oferte, care, din păcate, nu au putut fi onorate din decizii luate de diferite companii sau diferite state care nu ne-au permis să ducem la bun sfârşit contractele care au fost semnate", a spus Orban.

De asemenea, premierul a mai spus că un alt obiectiv pentru următoarele zile este creșterea capacității de testare în țară.

"Obiectivul nostru la un interval de timp de cinci-șapte zile este de a crește capacitatea de testare la peste 2.000 de teste, chiar cu tendință de a ajunge la 2500 de teste pe zi și, de asemenea, această capacitate de testare să crească în continuare. Suntem în proceduri, vă repet, nu numai entitățile la nivel național, ci și spitalele județene, o să dăm dreptul spitalelor județene să facă achiziții directe. Altor entități care au posibilitatea să facă aceste achiziții, de asemenea, să facă achizițiile directe pentru că este vital ca un număr cât mai mare de posibili contractori de astfel de PCR-uri și de kituri de testare să aibă posibilitatea să facă contracte", a afirmat Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close