Antena 3 CNN Actualitate Adio, Revelion? Localitățile unde petrecerile vor fi interzise total! Ludovic Orban, anunțul momentului

Adio, Revelion? Localitățile unde petrecerile vor fi interzise total! Ludovic Orban, anunțul momentului

Petrecerile de Revelion din acest an s-ar putea ține doar în acele zone sau localități unde rata de incidență a cazurilor de COVID-19 va fi sub 3 la mia de locuitori, este anunțul premierului Ludovic Orban.

Adio, Revelion? Localitățile unde petrecerile vor fi interzise total! Ludovic Orban, anunțul momentului
de Laura Dinu    |    02 Noi 2020   •   20:15

Întrebat cum vede Revelionul din acest an și la ce ar trebui să se aștepte românii în ceea ce privește petrecerile, Ludovic Orban a declarat că este normal că, dacă într-o localitate, rata de răspândire depășește 3 la mia de locuitori, evenimentele să fie interzise. 

”Dacă într-o localitate, rata de răspândire este de peste 3 la mie, nu sunt permise activitățile în cadrul restaurantelor!”

”Am văzut semi-fake news-ul care a fost distribuit. Eu am dat un răspuns la o întrebare spunând că, normal, dacă într-o localitate, rata de răspândire este de peste 3 la mie, nu sunt permise activitățile în cadrul restaurantelor. 

”Până la Revelion mai avem mult”

De asemenea, întrebat de petreceri private, am spus că, dacă se menține actualul nivel al infectărilor, cel mai probabil, ele fiind considerate petreceri private, e posibil să nu fie permis. 

Dar până la Revelion mai avem mult. Cel mai important este să ne mobilizăm în această perioadă. Dacă oamenii respectă regulile de protecție sanitară, un număr cât mai mare de oameni, indiferent unde se găsesc, vom putea reveni cât mai repede la un nivel de normalitate. 

Anunțul premierului cu doar o zi în urmă

Premierul Ludovic Orban a transmis, duminică, celor care participă la diverse petreceri în această perioadă că pot amâna "dorinţa de a se distra" şi a precizat că, de Revelion, oamenii se vor putea caza în hoteluri, însă petrecerile private vor fi interzise.

"Putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau ne putem distra într-un mod în care să nu se pună în pericol sănătatea. Faptul că se organizează astfel de petreceri riscă să pună în pericol sănătatea. În general, foarte mulţi tineri se duc la astfel de petreceri. Tinerii poate nici nu simt, foarte mulţi sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasă. Atunci când un tânăr se îmbolnăveşte, riscă să-şi îmbolnăvească rudele, bunicii care sunt mai expuşi. Rugămintea mea către cei care participă la astfel de petreceri este să amâne", a declarat duminică, Orban.

Revelionul se anunţă trist

În ceea ce priveşte Revelionul, premierul a spus că oamenii se pot caza în hoteluri, dar nu se vor putea organiza petreceri.

"Petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunţile, botezurile. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private", a mai explicat premierul Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban revelion petreceri
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close