Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban răbufnește la adresa PSD: Caută să arunce în mine, să facă legături fără niciun fel de fundament

Ludovic Orban răbufnește la adresa PSD: Caută să arunce în mine, să facă legături fără niciun fel de fundament

Scandalul Unifarm explodează în Parlament! Premierul Ludovic Orban a  răspuns acuzaţiilor venite din partea Opoziţiei. Liderii PSD îl acuză pe prim-ministru că a făcut intervenţii atunci când a cerut să nu fie reziliat contractul, deşi măştile erau de o calitate foarte proastă.

Ludovic Orban răbufnește la adresa PSD: Caută să arunce în mine, să facă legături fără niciun fel de fundament
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    06 Iul 2020   •   16:34

Procurorii DNA vorbesc în acest dosar despre o şpagă de 760 de mii de euro pe care şeful UNIFARM ar fi pretins-o. "Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice" - aşa se numeşte dezbaterea.

"Sincer, sunt uimit de subiectul care e pus în dezbatere, pentru care e utilizată procedura de chemare a premierului în fața Camerei Deputaților. Mi se pare un subiect care nu are legătură directă cu activitatea mea de premier. Se încearcă crearea unei legături inexistente între mine și Guvernul pe care îl conduc, cu o cercetare a unei instituții a statului. Îmi pare că, în loc să ne concentrăm pe adevăratele priorități, PSD caută să arunce în spatele meu, într-un mod insidios, să facă legături fără niciun fel de fundament între mine și activitatea unei societăți a statului, despre care e adevărat că există o anchetă în curs. Mă bucur că există o anchetă în curs, asta e cea mai bună dovadă a faptului că instituțiile din domeniul justiției își fac datoria. E bine ca orice suspiciune de corupție să fie cercetată, studiată și justiția să pedepsească pe oricine a săvârșit infracțiuni de corupție", a declarat liderul PNL.

Ludovic Orban răbufnește la adresa PSD: Caută să arunce în mine, să facă legături fără niciun fel de fundament

Ludovic Orban a subliniat faptul că subiectul pus în dezbatere nu are legătură cu activitatea sa de premier și și-a îndreptat atenția către reușitele Guvernului din această perioadă: alocarea de resurse pentru susținerea domeniului sănătății, susținerea cheltuielilor de protejare a sănătății cetățenilor.

"Subiectul nu are legătură cu activitatea mea de premier. M-aș fi așteptat să discutăm despre subiecte mai importante, despre faptul că Guvernul pe care îl conduc a alocat resurse cum niciodată nu au fost alocate pentru susținerea sectorului de sănătate, pentru susținerea cheltuielilor de protejare a sănătății oamenilor, pentru susținerea cheltuielilor făcute de autoritățile locale pentru carantinarea persoanelor, pentru ajutorarea persoanelor cu venituri mici care sunt aflare în izolare. De asemenea, m-aș fi așteptat să discutăm lucruri care sunt importante, cum e situația care s-a creat, prin care, în urma unei decizii a CCR, Guvernul e lipsit de instrumentele necesare pentru a putea apăra sănătatea și viața cetățenilor, ca urmare a unor decizii care zădărnicesc lupta pe care o duce Guvernul și autoritățile statului contra COVID-19. Recunosc că nu mă așteptam din partea PSD să deschidă un astfel de subiect".

"Noi am apărat cetățeanul român de agresiunea permanentă pe care a dus-o PSD împotriva instituțiilor justiției"

Premierul a declarat că PSD a dus, în ultimii trei ani, o luptă împotriva instituțiilor din domeniul justiției, în timp ce PNL a încercat să lupte pentru apărarea drepturilor acestor instituții și drepturilor cetățenilor români.

"Din ianuarie 2017, PSD a declanșat o adevărată luptă contra instituțiilor din domeniul justiției, împotriva DNA și a tuturor instituțiilor care erau implicate în sancționarea faptelor de corupție. Măcelărirea legislației în domeniul justiției, măcelărirea Codului Penal și Codului de Procedură Penală, atacarea la CCR și invocarea de conflicte juridice de natură constituțională, care au dus la decizii ale CCR care au scăpat din pușcărie oameni cu hotărâri judecătorești definitive, despre care s-a dovedit că au săvârșit fapte de corupție. Timp de trei ani de zile, PNL și eu, în calitate de președinte al PNL, am luptat pentru apărarea drepturile instituțiilor justiției de a putea ancheta faptele de corupție. Am apărat cetățeanul român de agresiunea permanentă pe care a dus-o PSD împotriva instituțiilor justiției, împotriva independenței justiției, împotriva dreptului cetățenilor la justiție. Faptul că astăzi avem instituții funcționale, că DNA anchetează cazuri de corupție e cea mai bună dovadă că PNL susține statul de drept, susține faptul că nimeni nu e mai presus de lege și că asigură funcționarea normală a instituțiilor justiției, indiferent despre cine e vorba", a afirmat Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close