Antena 3 Actualitate Ludovic Orban, prima reacție după decizia CCR: "Avem bază legală pentru toate măsurile pe care le-am instituit"

Ludovic Orban, prima reacție după decizia CCR: "Avem bază legală pentru toate măsurile pe care le-am instituit"

de Laura Dinu    |    26 Iun 2020   •   13:20
Ludovic Orban, prima reacție după decizia CCR: "Avem bază legală pentru toate măsurile pe care le-am instituit"
Sursa foto: Hepta

Vineri, Ludovic Orban a făcut prima declarație cu privire la decizia Curții Constituționale. ”Legea 55 ne conferă bază legală pentru toate măsurile pe care le-am instituit prin Hotărâre de Guvern și prin Ordin de Ministru”, spune premierul.

Au fost considerate neconstituționale numai prevederile legate de cenzurarea de către Parlament, prin hotărârea Parlamentului a Hotărârii de Guvern, privind instituirea versus prelungirea stării de alertă.

Celelalte prevederi din Legea 55 sunt în picioare. Legea 55 ne conferă bază legală pentru toate măsurile pe care le-am instituit prin Hotărâre de Guvern și prin Ordin de Ministru. Inclusiv pentru carantină și izolare la domiciliu. 

Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă nu am mai avea posibilitatea, prin Direcțiile de Sănătate Publică să decidem izolarea la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu persoanele diagnosticate pozitiv.

Gândiți-vă ce s-ar putea întâmpla dacă nu am putea să introducem în izolare la domiciliu pe cei care vin țări cu nivel mare de răspândire a virusului, practic nu am face altceva decât să dăm drumul la virus liber în societate”, a declarat Ludovic Orban

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close