Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, prima reacție după decizia CCR: "Avem bază legală pentru toate măsurile pe care le-am instituit"

Ludovic Orban, prima reacție după decizia CCR: "Avem bază legală pentru toate măsurile pe care le-am instituit"

Vineri, Ludovic Orban a făcut prima declarație cu privire la decizia Curții Constituționale. ”Legea 55 ne conferă bază legală pentru toate măsurile pe care le-am instituit prin Hotărâre de Guvern și prin Ordin de Ministru”, spune premierul.

Ludovic Orban, prima reacție după decizia CCR: "Avem bază legală pentru toate măsurile pe care le-am instituit"
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    26 Iun 2020   •   13:20

Au fost considerate neconstituționale numai prevederile legate de cenzurarea de către Parlament, prin hotărârea Parlamentului a Hotărârii de Guvern, privind instituirea versus prelungirea stării de alertă.

Celelalte prevederi din Legea 55 sunt în picioare. Legea 55 ne conferă bază legală pentru toate măsurile pe care le-am instituit prin Hotărâre de Guvern și prin Ordin de Ministru. Inclusiv pentru carantină și izolare la domiciliu. 

Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă nu am mai avea posibilitatea, prin Direcțiile de Sănătate Publică să decidem izolarea la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu persoanele diagnosticate pozitiv.

Gândiți-vă ce s-ar putea întâmpla dacă nu am putea să introducem în izolare la domiciliu pe cei care vin țări cu nivel mare de răspândire a virusului, practic nu am face altceva decât să dăm drumul la virus liber în societate”, a declarat Ludovic Orban

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close