Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, prima reacție la protestele anti-restricții: Pandemia este folosită ca pretext. Măsurile autorităților sunt corecte

Ludovic Orban, prima reacție la protestele anti-restricții: Pandemia este folosită ca pretext. Măsurile autorităților sunt corecte

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban și-a exprimat marți opinia față de protestele care au loc în România, susținând că nu înțelege pe deplin de ce oamenii au ieșit în stradă. Totodată liderul PNL a declarat că nu susține violențele de niciun fel, iar cei care încalcă legea trebuie sancționați.

Ludovic Orban, prima reacție la protestele anti-restricții: Pandemia este folosită ca pretext. Măsurile autorităților sunt corecte
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    30 Mar 2021   •   15:52

"Toate măsurile luate de autorități nu urmăresc decât să păzească viața și sănătatea cetățenilor români. Nimeni nu instituie măsuri de protecție sanitară de dragul instituirii acestor măsuri. Ele sunt necesare mai ales atunci când suntem confruntați cu vârful de creștere a îmbolnăvirilor" – și-a exprimat Ludovic Orban încrederea în modul în care guvernanții gestionează pandemia, afirmând totodată că nu consideră justificate protestele anti-restricții din întreaga țară. 

În ceea ce privește participanții la proteste, Orban a declarat că nu înțelege pe deplin revendicările acestora.

„Solicitarile mi se par destul de neclare, adica nu înțeleg. În România sunt zeci de mii de familii care și-au pierdut oameni dragi din cauza Covid-ului, cu tot cu măsurile de protecție. Ce ar trebui, să moară mai mulți? Măsurile sunt necesare, mai ales când vedem că s-a atins aproape de limită capacitatea de tratare în spitale. (...) 

Eu nu contest dreptul oamenilor de a se exprima public, de a protesta, dar aceste acțiuni trebuie să se desfășorare în cadrul legal și nu trebuie să se ajungă la manifestări extreme, la violență și la lozinci și slogane care nu au nicio legăturâă cu ordinea constituțională și cu interesul general al societății. Cu atât mai puțin să se recurgă la distrugeri de bunuri publice, agresiuni.

Condamn cu tărie formele de agresiune. Evident, susțin că e dreptul cetățenilor români să-și exprime punctul de vedere.

Se știe foarte clar că e folosită ca pretext pandemia, se exploatează într-adevar o stare de spirit determinată de pandemia de peste 1 an de zile cu măsuri care au pus la grea încercare răbdarea românilor. Dar le spun cetățenilor români că nu există alte soluții pentru a apăra viața și sănătatea lor. Asemenea măsuri sunt similare celor aplicate afară. 
România nu a făcut un exces de masuri de protectie sanitara”, a mai declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai făcut aluzie la coronasceptici cărora timpul le-a dovedit că nu au avut dreptate:
"Mi-aduc aminte de destui negaționiști care au contestat existența virusului și până l-a urmă s-au âmbolnăvit și ei și și-au pierdut viața".

Oricine nu respectă măsurile de protecție sanitară trebuie sancționat conform normelor legale, a mai avertizat Ludovic Orban. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban proteste
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close