Antena 3 CNN Actualitate Premierul Orban: Intenția noastră e să permitem sezonul turistic estival

Premierul Orban: Intenția noastră e să permitem sezonul turistic estival

Premierul Ludovic Orban a anunțat că se dorește permiterea sezonului turistic estival, însă totul va depinde de evoluția pandemiei de coronavirus și de modul în care înțeleg oamenii să respecte regulile și recomandările autorităților.

Premierul Orban: Intenția noastră e să permitem sezonul turistic estival
16 Mai 2020   •   11:54

"Din 15 mai hotelurile sunt deschise, singura restricție e legată de neutilizarea spațiilor comune de servire a mesei. Bucătăriile se pot deschise, dar masa va trebui servită în sistem de room service. În ceea ce privește sezonul estival, probabil că după 1 iunie vom reglementa acest sector. Intenția noastră este, în măsura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, să permitem sezonul turistic estival", a afirmat premierul.

În ceea ce privește funcționarea școlilor în condiții de siguranță, premierul a anunțat că toate instituțiile de învățământ vor primi numărul necesar de măști de protecție pentru elevi și profesori.

"Măștile le vom asigura prin achiziție centralizată de către Ministerul Sănătății, vom transmite în fiecare școală, în funcție de numărul de copii și cadre didactice. Fiecare școală va primi, prin inspectorale școlare, numărul de măști necesare".

Deocamdată nu se dau amenzi pentru cei care nu respectă regulile din starea de alertă. Însă după o perioadă de informare și avertizare, cei care greșesc trebuie să suporte consecințele, a spus Orban.

"Fiind o declarație pe proprie răspundere, e pe răspunderea celui care dă declarația. Noi avem încredere în români că vor completa în mod corect. Sancțiuni există. O să existe o perioadă de informare, de avertizare, apoi cei care nu respectă legea vor trebui să suporte rigorile legii. Ar fi o lipsă de respect față de românii care respectă regulile să-i lași în pace pe cei care nu respectă regulile".

Premierul Orban: Intenția noastră e să permitem sezonul turistic estival

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close