Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: Testele rapide pentru COVID-19 pot da erori

Ludovic Orban: Testele rapide pentru COVID-19 pot da erori

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marț,i că „diagnosticarea trebuie făcută pe PCR, nu pe teste rapide, pentru că au marjă de eroare de 20%, ceea ce "reprezintă un risc enom".

Ludovic Orban: Testele rapide pentru COVID-19 pot da erori
Sursa foto: Gov.ro
24 Mar 2020   •   21:39

„Este foarte importantă creșterea capacității de diagnosticare. Am plecat de la un număr foarte redus de aparate Real Time PCR. În prima parte au funcționat 9 asemenea aparate, acum sunt 19 în funcțiune. Am identificat toate PCR-urile pe care le putem folosi – la ANSVSA, facultăți, institute de cercetare.

Am achiziționat până acum 10 aparate noi. Prin Unifarm avem un contract prin care au fost deja achiziționate 10 PCR, din cre 4 sunt deja montate. S-au mișcat și spitalele, au cumpărat PCR-uri și kituri. Problema pe care o vom avea în perioada următoare e cu kiturile de testare.

Văd mulți care se pricep la coronavirus, ca și la fotbal. Dar epidemiologii au spus că diagnosticarea trebuie făcută pe PCR, nu pe teste rapide, pentru că au marjă de eroare de 20%, care reprezintă un risc enom. Înseamnă că noi am putea elibera cu certificat 20 din cei bolnavi”, a declarat premierul Ludovic Orban, în conferință de presă de la Palatul Victoria.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close