Ludovic Orban: Unul dintre obiectivele Guvernului este să crească flexibilitatea între fondurile europene

22 Ian 2020   •   16:21
Ludovic Orban: Unul dintre obiectivele Guvernului este să crească flexibilitatea între fondurile europene Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că unul dintre obiectivele Guvernului este să crească flexibilitatea între fondurile europene, de la 5 la 15%, pentru a putea să aloce bani către priorităţile României de la alte programe.

"Am spus că (fondurile europene pentru infrastructura de transport - n.r.) nu vor depăşi, după cum arată proiectul de buget, suma de 4,5 miliarde la prima alocare a fondurilor. Exact din acest motiv, unul dintre obiectivele pe care le avem este să creştem flexibilitatea între fonduri. La ora actuală, flexibilitatea este limitată la 5% din valoarea fondurilor şi solicitarea noastră este de a creşte procentul de flexibilitate de la 5 la 15%, astfel încât să putem să alocăm către priorităţile noastre fonduri de la alte programe. Ăsta este, practic, unul dintre punctele pe care ne concentrăm, pentru a putea să asigurăm resurse suplimentare", a spus Orban într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Victoria.

El a adăugat că alocarea pentru infrastructura de transport este insuficientă, în condiţiile în care România are, în continuare, ca prioritate modernizarea acestei infrastructuri, fie că este rutieră sau feroviară.

"De asemenea, va trebui să asigurăm condiţiile de navigabilitate a Dunării, pentru că avem acest mare avantaj, să avem Dunărea ca axă de transport fluvial. De asemenea, să investim în infrastructura aeroportuară (...). A trebuit să revenim noi la putere ca să punem în practică master-planul de dezvoltare a Aeroportului Otopeni, pentru că din 2008 până în 2019 nu s-a făcut nimic, deşi master-planul de dezvoltare a fost aprobat în 2008", a menţionat el.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close