Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban va candida la preşedinţia PNL

Ludovic Orban va candida la preşedinţia PNL

Ludovic Orban va candida la preşedinţia PNL
11 Ian 2009   •   09:50

Ludovic Orban spune despre fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, că nu mai poate, şi anunţă că vrea să candideze la şefia PNL. El spune că este nevoie de o schimbare, după ce PNL nu a mai reuşit să ajungă la guvernare. Orban şi-a fixat un obiectiv foarte ambiţios. În cazul în care va fi ales preşedinte al liberalilor, fostul ministru al Transporturilor vrea ca PNL să câştige alegerile din 2012.
Ludovic Orban crede că preşedintele PNL nu mai are aceeaşi eficienţă ca înainte de alegeri şi tocmai de aceea ar fi nevoie de un alt lider. În opinia sa, Partidul Liberal ar avea nevoie de o nouă aşezare, ca partid de opoziţie. ?Cred că, în noua situaţie creată, PNL are nevoie de câteva lucruri în plus faţă de ceea ce poate oferi Tăriceanu. O mai mare apropiere de organizaţiile judeţene, de aleşii locali ai partidului, o cunoaştere mai profundă a problemelor administraţiei locale, o consecvenţă în susţinerea ideilor politice", a declarat Ludovic Orban pentru Evenimentul Zilei.
Schimbarea conducerii PNL ar fi posibilă cel mai devreme peste şase luni, când se va întruni congresul partidului. Data exactă va fi stabilită însă abia după convocarea delegaţiei permanente, de la sfârşitul acestei luni.
În cazul în care va câştiga şefia partidului, Ludovic Orban va avea ca obiectiv principal câştigarea de către PNL a alegerilor din 2012. Eşecul suferit în recentele alegeri este pus de Orban, în principal, pe seama faptului că PNL nu a cedat presiunii populiste de mărire a salariior profesorilor. Destul de mult ar fi atârnat şi greşelile făcute în timpul guvernării. Printre ele, numirea neinspirată a unor miniştri, dar şi stângăcia în comunicare de care ar fi dat dovadă mulţi dintre membrii liberali aflaţi în poziţii publice.
Fostul ministru al Transporturilor spune că negocierile dintre PNL şi PD-L au eşuat din cauza lipsei de voinţă a ambelor părţi. ?În formarea actualei alianţe de la guvernare?, spune Orban, ?ultimul cuvânt l-ar fi avut preşedintele României?.
Ludovic Orban îl acuză pe Traian Băsescu că vrea să instituie un regim autoritar şi că pune la cale modificarea Constituţiei, doar pentru a-şi întări atribuţiile, în dauna guvernului şi a parlamentului.
Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close