Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, vești bune după vizita la şantierul din Braşov. "Vreau ca peste șase ani să pot spune că toate drumurile duc la Brașov"

Ludovic Orban, vești bune după vizita la şantierul din Braşov. "Vreau ca peste șase ani să pot spune că toate drumurile duc la Brașov"

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut o vizită în Brașov pentru a vedea în ce stadiu sunt lucrările la lotul de autostradă Râşnov Cristian şi şantierul Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav.

Ludovic Orban, vești bune după vizita la şantierul din Braşov. "Vreau ca peste șase ani să pot spune că toate drumurile duc la Brașov"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    19 Iun 2020   •   11:56

Premierul a spus că nu mai e mult până când va fi gata un tronson de autostradă. De asemenea, Orban spune că ar vrea ca peste șase ani să poată spune că "toate drumurile duc la Brașov".

"Mă bucur să vin acasă, mai ales să vin acasă văzând că în curând va fi gata un tronson de autostradă. Sigur, de doar 6,3 km, dar începutul este bun. Vreau ca peste șase ani, când voi veni în Brașov, să spun toate drumurile duc la Brașov. Obiectivul nostru este să realizăm toate conexiunile de care are nevoie Brașovul și nu numai Brașovul, de care are nevoie România. Conexiunile dintre Brașov și cordidorul 4 european prin Autostrada Brașov-Sibiu, să realizăm legătura dintre Brașov și București prin tronsonul de autostradă Comarnic - Brașov și să realizăm conexiunea dintre Bacău și Brașov. Și o să asigurăm o legătură mai bună între Moldova și Brașov", a mai spus premierul.

Ludovic Orban spune că Brașovul ar trebui să fie conectat la granița de vest și cu Portul Constanța.

"Nu în ultimul rând, sunt convins că domnul președinte al Consiliului Județean va tăia panglica și va primi primul avion anul viitor. Deci se va realiza și contectarea Brașovului prin intermediul Aeroportului Internațional pe toate rutele aeriene. În ceea ce privește transportul feroviar, care e un transport prioritar la nivel european, Brașovul trebuie să aibă legătură cu granița de vest și cu Portul Constanța", a mai adăugat Orban.

Obiectivele de investiții pe care ni le-am propus sunt fundamentale, a punctat premierul. "Brașovul e inima României. Mulți s-au gândit că Brașovul ar putea fi o capitală pentru țara asta. Să nu-mi spuneți acum că am zis că mutăm Capitala, nu am în plan așa ceva. Dar Brașov e un punct extrem de important pentru România. Legătura de transport rutier, feroviar și aerian trebuia făcută mai demult".

Ludovic Orban, vești bune după vizita la şantierul din Braşov. "Vreau ca peste șase ani să pot spune că toate drumurile duc la Brașov"

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close