Antena 3 CNN Actualitate Ploaie de amenzi la înmormântarea mamei unui lider al romilor. Poliţia a spart convoiul care pleca spre cimitir

Ploaie de amenzi la înmormântarea mamei unui lider al romilor. Poliţia a spart convoiul care pleca spre cimitir

Poliţiştii au intervenit, duminică, după ce zeci de romi s-au adunat la înmormântarea mamei lui Iulian Boț, zis Viscol, un cunoscut lider rom din Lugoj.

Ploaie de amenzi la înmormântarea mamei unui lider al romilor. Poliţia a spart convoiul care pleca spre cimitir
Sursa foto: Facebook / Poliția Română
de Georgiana Adam    |    29 Noi 2020   •   18:00

Oamenii legii s-au deplasat la una dintre proprietățile familiei Boț, acolo unde a fost depus pentru priveghi corpul neînsufleţit al mamei lui Viscol.

Ei au ajuns exact în momentul în care romii se pregăteau să plece spre cimitir, în coloană, pentru a o conduce pe femeie pe ultimul drum.

Polițiștii au descoperit că la eveniment participau aproximativ 50 de persoane, care nu respectau normele de protecție sanitară.

Limita pentru participare la astfel de evenimente în timpul pandemiei este de 20 de persoane.

IPJ Timiş a comunicat că, în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în baza Legii 55/2020 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, organizatorul evenimentului a fost sancționat cu suma de 2.000 de lei, iar participanții la înmormântare, cu amenzi în valoare totală de 14.000 de lei.

Poliţiştii efectuează în continuare verificări în vederea identificării si tragerii la răspundere a tuturor persoanelor prezente.

×
Subiecte în articol: Iulian Boţ viscol deces
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close