Antena 3 CNN Actualitate Lumea ASCUNSĂ a Bucureştiului. Copiii de bani gata coboară în stradă să-şi cumpere droguri. Caracatiţa STUPEFIANTELOR s-a întins extrem de periculos

Lumea ASCUNSĂ a Bucureştiului. Copiii de bani gata coboară în stradă să-şi cumpere droguri. Caracatiţa STUPEFIANTELOR s-a întins extrem de periculos

Lumea ASCUNSĂ a Bucureştiului. Copiii de bani gata coboară în stradă să-şi cumpere droguri. Caracatiţa STUPEFIANTELOR s-a întins extrem de periculos
de O.P.    |    26 Sep 2014   •   12:48

Atunci când le ai pe toate şi viaţa nu îţi mai oferă nicio plăcere, când banii nu pot cumpăra prietenie, dragoste sau sentimente autentice, drumul este deja prestabilit.

Piaţa neagră a stupefiantelor este în creştere exponenţială, iar victime cad oameni din toate categoriile sociale: de la oameni ai străzii, până la directori de multinaţionale sau copii de bani gata.



Drogurile nu se mai vând pe ascuns, ci în plină stradă. Traficul se face în apropierea şcolilor, a pieţelor sau locurilor aglomerate. Este un fenomen care nu poate fi oprit, în ciuda capturilor efectuate de poliţie.

Filierele îşi sporesc personalul, pentru că cererea este în creştere
.

Este un carusel al morţii, care începe frumos: tinerii de bani gata vor ceva extraordinar, ceva ce n-au mai încercat, care să îi facă să plutească. Aşa că apelează la droguri inhalatorii. Pentru început. Apoi, de cele mai multe ori, injectarea intravenoasă a drogurilor este următorul pas. De aici începe cu adevărat drama. Şi asta pentru că seringile pe care le folosesc nu sunt sterile, iar viruşi precum Hepatita B sau C infestează mii de oameni prin aceste procedee.



Dramatic este faptul că vârsta consumatorilor scade de la un an la altul. Astfel că minori care ar trebui să fie pe băncile şcolii sunt racolaţi fie să distribuie, fie sunt tentaţi să încerce senzaţii noi.

Potrivit rapoartelor furnizate de Poliţia Bucureşti, numai anul trecut au fost întocmite peste 4.000 de dosare pe numele traficanţilor şi consumatorilor de droguri.

Reţelele de distribuţie sunt împărţite în toate zonele din Bucureşti: de la zona Centrului Istoric, Floreasca, Aviaţiei sau Grozăveşti-Regie, la cartiere precum Rahova ori Ferentari, iar clienţi sunt pentru toate tipurile de stupefiante vândute.



×
Subiecte în articol: droguri trafic de droguri
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close