Antena 3 CNN Actualitate Lumea lui Mircea Badea. "În România avem un simulacru de justiţie, o manea" (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea. "În România avem un simulacru de justiţie, o manea" (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea. "În România avem un simulacru de justiţie, o manea" (VIDEO)
Sursa foto: mircea badea
06 Sep 2009   •   23:43

?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul? este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În gura presei. Este lumea lui Badea.




Mircea Badea a comentat protestul magistraţilor şi disputa acestora cu executivul. El crede că principalul motiv pentru care protestează magistraţii sunt banii, lucru perfect de înţeles. Cu toate acestea, banii nu sunt singura problemă din sistem.

?Am înţeles că magistraţii au următoarea problemă: că lefurile vor fi mici, conform acestei legi, şi că puterea judecătorească nu mai este recunoscută. Pot să înţeleg asta. Între un tâmplar, un inginer, un muzician şi un doctor există mari diferenţe. Dacă un muzician greşeşte nişte note, sună prost simfonia, dacă greşeşte un doctor, moare un om. Dacă a greşit un inginer, se surpă ceva. Dacă a greşit un judecător, intră un om la pârnaie. Deci sunt nişte meserii care er trebui recunoscute ca atare.Te-ai lăsa operat de un medic care se gândeşte cât costă pătrunjelul? Nu! Te-ai lăsa judecat de unul care se gândeşte că n-a plătit întreţinerea şi că iaurtul e scump? Nu! Asta în principiu!? spune Badea.

?În realitate, protestul asta care se va radicaliza n-a pornit de la numărul mare de dosare, de la condiţiile pe care ţi le crează sistemul. A pornit de la bani. Ceea ce e adevărat. Mi-ar fi plăcut însă să contez şi eu. E o dispută între politicieni şi judecători. Eu le dau mai multă dreptate judecătorilor, dar ma simt exclus. Pe noi ne-au băgat în ecuaţie colateral. Sunt convins că dacă se rezolvă problema cu salariile şi statutul...s-a terminat. Dacă se rezolvă treaba cu banii...ma bagă şi pe mine cineva în seamă? Sunt convins că nu!? mai spune el.

?În România avem un simulacru de justiţie, o manea? concluzionează Badea.





Vedeţi înregistrările emisiunii În gura presei


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Badea magistrati
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close