Antena 3 CNN Actualitate Lumea lui Mircea Badea: Sentimentul de siguranţă este unul fals, oriunde te-ai afla (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea: Sentimentul de siguranţă este unul fals, oriunde te-ai afla (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea: Sentimentul de siguranţă este unul fals, oriunde te-ai afla (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Badea
25 Feb 2010   •   23:51


?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul? este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În gura presei. Este lumea lui Badea.





Pornind de la un articol referitor la siguranţa de pe şoselele din România, Mircea Badea a încercat să explice că nicăieri nu poţi spune cu adevărat că eşti în siguranţă. În opinia sa, acest sentiment este unul fals.

"Mi se pare foarte periculos să repeţi obsesiv, în cadrul discursului public, chestiunea siguranţei pe stradă. (...) Niciodată, niciodată pe stradă nu vei fi în siguranţă. De fapt, nicăieri nu vei fi în siguranţă. În casă nu eşti în siguranţă. Poate să intre peste tine unu' oricând. Sigur, poţi lua măsuri ca să-ţi asiguri o siguranţă cât mai mare. Poate e un cutremur. (...) Oriunde ai fi pe această planetă, sentimentul ăsta de siguranţă este fals", explică Mircea Badea.




Vedeţi înregistrările emisiunii În gura presei


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close