Antena 3 CNN Actualitate Lumina de pe podul suspendat de peste Dunăre nu a fost stinsă, anunţă constructorii podului

Lumina de pe podul suspendat de peste Dunăre nu a fost stinsă, anunţă constructorii podului

Lumina de pe podul suspendat de pe Dunăre a fost stinsă, în această noapte, pentru a-i deruta pe piloţii ruşi care bombardează Ucraina. Ulterior, reprezentanţii constructorilor podului au anunţat că informaţia nu se confirmă şi că lumina pe pod nu a fost oprită.

Lumina de pe podul suspendat de peste Dunăre nu a fost stinsă, anunţă constructorii podului
Sursa foto: Facebook | Pod Suspendat Braila
de Alin Tarnovschi    |    02 Mar 2022   •   01:30

De asemenea, lumina a fost stinsă şi la Şantierul Naval Damen Galaţi, Liberty Galaţi, Portul Mineralier, Turnul de Televiziune, dar şi la punctul de trecere cu bacul de la IC Brătianu din Galaţi.

Decizia a fost luată în această noapte, astfel că obiectivele au rămas în beznă.

Măsura a fost luată pentru ca aceste obiective să nu poată fi folosite ca puncte de reper de la mare distanţă pentru aviaţie.

Acestea nu reprezintă posibile ţinte, însă pot fi folosite ca repere în localizarea unor ţinte de interes din Ucraina, notează jurnaliştii de la monitoruldegalati.ro.

Update

Informația publicată de ziarul gălățean este falsă, potrivit constructorilor Podului peste Dunăre de la Brăila.

"În urma verificărilor doresc să vă informez ca iluminatul podul nu a fost întrerupt pe timp de noapte și nici nu se intenționează acest lucru. Considerăm că știrea este un ‘fake news’. Vă mulțumim pentru înțelegere!", a declarat Viorel Eșeanu, responsabil cu monitorizarea lucrărilor.

Pentru că mai multe persoane au semnalat că noaptea trecută luminile la pod erau stinse, constructorul a venit și cu o explicație: "Întreruperea cu energie electrică poate fi de maxim 1-2 minute. Alimentarea este prevăzută cu generatoare în sistem de back-up".

Totodată, este posibil ca și din cauza condițiilor meteo vizibilitatea acestor lumini să fi fost redusă.

Prefectura Galați afirmă că o astfel de măsură nu a fost aprobată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Și Șantierul Naval din orașul vecin neagă informația.

×
Subiecte în articol: Galați
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close