Antena 3 CNN Actualitate Lumina Sfântă a Învierii a ajuns în România

Lumina Sfântă a Învierii a ajuns în România

Lumina Sfântă a Învierii a ajuns în România
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Apr 2011   •   19:24
Lumina Sfântă a Învierii a ajuns astăzi în România. Reprezentanţii Bisericii au adus-o de la aproape 2.000 de kilometri, direct de la Ierusalim. Aeronava a aterizat pe aeroportul Henri Coandă în jurul orei 19:00.

De Înviere, fiecare român care merge la slujbă, aprinde lumânarea cu Lumina venită de la Biserica Sfântul Mormânt. Ca asta să se întâmple, oamenii Bisericii Ortodoxe, preoţi sau persoane fără rang Bisericesc au bătut drumul până la Ierusalim şi înapoi.

Operaţiunea Lumina Sfântă a început vineri, când un avion a zburat spre Ierusalim. Ca sa fie siguri că flacăra ajunge la Bucureşti, ea a fost ţinută în două lămpi speciale, încapsulate şi care au fost aprobate de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Preoţii aflaţi pe aeroport la aterizarea avionului au luat lumină iar fiecare a plecat spre protopopiatele din teritoriu. La Oradea, Baia Mare, Cluj sau Timişoara felinarele ajung tot cu avionul.

Ajunşi la sediile protopiatelor, vor fi întâmpinaţi de preoţi. Dupa un program bine stabilit aceştia, în drum spre biserica lor, vor lasa Lumina Sfânta şi la bisericile aflate în drum.

Pare aproape imposibil, însă şefii Bisericii Ortodoxe spun că până la Înviere, cu ajutorul celor 16.000 de preoţii şi 20.000 de persoane fără rang bisericesc, dar şi cu ajutorul Celui de Sus Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt va ajunge până la ultimul cătun din ţară.

Drumul celor două lămpi în care a venit Lumina de la Ierusalim nu s-a încheiat cu drumul pe aeroportul Otopeni. Ele vor fi duse la Catedrala Patriarhală unde slujba de Înviere va fi ţinută de Prea Fericitul Daniel începând cu ora 23:00.

 

×
Subiecte în articol: foc biserica pasti România Ierusalim
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close