Antena 3 CNN Actualitate Lumina Sfântă a Învierii a ajuns în România. Minunea din Sâmbăta Mare

Lumina Sfântă a Învierii a ajuns în România. Minunea din Sâmbăta Mare

Lumina Sfântă a Învierii a ajuns în România. Tradiţia aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a fost inaugurată de PF Daniel în anul 2009.

lumina sfanta
Sursa foto: Antena 3/Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2022   •   18:55

UPDATE 18:50 - Sfânta Lumină a fost adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii, a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Tradiţia aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a fost inaugurată de PF Daniel în anul 2009.

Ştirea iniţială:

La Ierusalim s-a aprins Lumina Sfântă de Paşte, iar lumea întreagă a fost martoră la miracolul Învierii.

Mădălina Mihalache, trimisul special al Antena 3 la Ierusalim, a fost printre miile de credincioşi care au asistat la slujba din Sambăta Mare de la Sfântul Mormânt.

Tradiţia aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă şi în acest an. În aproximativ o oră, Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în România.

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Reprezentanţii bisericilor din toată ţara vor primi candele cu lumina de la Mormântul Sfânt, pe care le vor duce apoi în parohii.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei

Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim sâmbătă va fi trimisă pentru prima dată și comunităților din Ucraina și Republica Moldova.

Pe aeroportul din Suceava, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul va fi prezent, sâmbătă, de la ora 20.00, împreună cu delegația Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, primind, după tradiție, Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim, transmite Patriarhia Română,

Totodată va fi prezentă pe aeroport și o delegație de preoți din regiunea Cernăuți.

Lumina Sfântă ce ajunge în România va fi transmisă și pentru câteva comunități creștine din Ucraina.

Lumina Învierii s-a aprins la Ierusalim

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşte, la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12:30 şi 14:30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care, în primele minute, nu frige.

Lumina este adusă credincioşilor de Patriarhul Ierusalimului.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close