Antena 3 CNN Actualitate Luminiţa Solcan, care l-a ucis pe părintele Roger, a fost adusă în România

Luminiţa Solcan, care l-a ucis pe părintele Roger, a fost adusă în România

Luminiţa Solcan, care l-a ucis pe părintele Roger, a fost adusă în România
Sursa foto: Foto: inmysleep.com
de M.Z.    |    02 Iul 2012   •   08:21

Luminiţa Solcan, femeia care a îngrozit o lume întreagă acum şapte ani, când a ucis un lider spiritual din Franţa chiar în timpul slujbei, îşi va ispăşi restul pedepsei în România.

Femeia, care nu a avut discernământ la momentul atacului, a stat până acum internată într-un spital de boli psihice din Franţa. Acolo a fost înjunghiată la rândul ei de un alt pacient, iar autorităţile şi-au dat acordul să o transfere la un centru similar din ţară.

Luminiţa Solcan a ajuns în week-endul care tocmai s-a încheiat în spitalul pentru persoane cu afecţiuni psihice din comuna ieşeană Grajduri.
Femeia are 42 de ani şi a stat în grija psihiatrilor încă din primele zile după atacul sângeros, când s-a stabilit că nu avea discernământ. Până când se va vindeca, ea va fi consiliată, sub pază, în spitalul de psihiatrie de la Socola.

Provenită dintr-o familie mai strictă, Luminiţa Solcan îşi căutase refugiul în credinţă înainte de a comite crima. A vrut chiar să intre la mai multe mânăstiri.

La fel de tăcute ca şi în 2005, rudele femeii au încercat în toţi aceşti ani să o aducă acasă. Ea nu a fost niciodată condamnată de autorităţile franceze, din cauza afecţiunilor psihice. Gestul său a şocat însă o lume întreagă.

Mii de creştini adunaţi la predica fratelui Roger, fondatorul comunităţii ecumenice de la Taize, au fost martori la acea scenă, în urmă cu şapte ani. Luminiţa Solcan nu şi-a recunoscut însă niciodată fapta, spunând că este un complot. Femeia şi-ar fi cumpărat cuţitul dintr-un orăşel apropiat cu o zi înaintea atacului.

Luminiţa Solcan a cerut extrădarea după ce a fost la rândul ei înjunghiată de 17 ori în spitalul din Franţa unde era internată, de către colega ei de salon. Anchetatorii francezi nu au stabilit dacă atacul a avut legătură cu crima comisă de ieşeancă.

Românca va fi evaluată de psihiatri de două ori pe an, iar pentru a fi declarată vindecată, va fi nevoie şi de expertiza medico-legală.






×
Subiecte în articol: ucide România pedeapsa
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close