Antena 3 CNN Actualitate S-au aprins luminițele de Crăciun din București! Locuitorii Capitalei nici nu au știut

S-au aprins luminițele de Crăciun din București! Locuitorii Capitalei nici nu au știut

Anul acesta, iluminatul festiv a fost inaugurat abia în seara zilei de 7 decembrie, iar mulți dintre bucureșteni nici nu au știut că luminițele din centru vor fi aprinse. Evenimentul nu a fost anunțat până duminică, ziua alegerilor parlamentare. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus într-un final că a luat decizia de a le aprinde luni, pentru a nu influenţa cumva votul.

S-au aprins luminițele de Crăciun din București! Locuitorii Capitalei nici nu au știut
Sursa foto: Facebook/ Florin Diaconescu
de Mia Lungu    |    07 Dec 2020   •   23:30

Dacă în ceilalți ani, festivitatea de aprindere a luminițelor de Crăciun avea loc de Ziua Națională și era însoțită de inaugurarea unui târg de sărbători, aprinderea bradului din Piața Constituției, concerte și evenimente artistice, în acest an mulți dintre locuitorii capitalei nici nu au știut că luminițele urmează să fie aprinse luni.

Anunțul a fost făcut în ultima clipă de Primarul Capitalei, Nicușor Dan:

”Nu am vrut să interfereze cu campania electorală, să fie consemnat ca un gest electoral. Luni, imediat după încheierea acestei campanii electorale, aprindem luminiţele, pentru că e firesc ca de sărbători să avem luminiţe, să avem bucurie pentru copii”, a declarat, duminică, Nicuşor Dan, la ieșirea de la vot.

Nicuşor Dan lămureşte problema luminiţelor de Crăciun din Capitală

În luna noiembrie, Primăria Capitalei anunţa că în centru vor fi montate tradiţionalele luminiţe de Crăciun. Totul deoarece contractul pentru iluminatul festiv era deja executat în proporție de 90%. "Dacă tot s-au pus, o să se aprindă", a anunţat atunci edilul Capitalei, Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan: Nu a fost o decizie pe care eu să o am până acum

"Chestiunea iluminatului de sărbători ține de un contract care este încheiat între o companie municipală, care e în subordinea CGMB, și un operator privat. (...) Deci nu a fost o decizie pe care eu să o am până la acest moment. 

Din informațiile pe care le am, contractul, care a fost semnat pe trei ani și va expira o dată cu această iarnă, s-au executat lucrări pe 90%. Deci, în linii mari, vom avea aceeași decorare a străzilor de anul trecut", a explicat edilul Nicușor Dan.

Potrivit primarului Bucureştiului, valoarea contractului se ridică la nouă milioane de lei.

×
Subiecte în articol: luminiţe Crăciun București
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close