Antena 3 CNN Actualitate Luna august este plină de precipitații. Meteorologii au actualizat prognoza meteo

Luna august este plină de precipitații. Meteorologii au actualizat prognoza meteo

Luna august este plină de precipitații. Meteorologii au actualizat prognoza meteo
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    30 Iul 2018   •   14:46

PROGNOZA METEO. Gradul de instabilitate atmosfericã va fi ridicat în cea mai mare parte a ţãrii, astfel încât vor fi perioade de timp cu înnorãri temporar accentuate, averse ce au şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Astfel de manifestãri se vor produce pe arii mai extinse în zonele de deal şi munte, local în sud şi est şi pe spaţii mai mici în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, acolo unde vor caracteriza o vreme cãlduroasã, iar cele minime se vor situa între 14 şi 23 de grade. Pe suprafeţe restrânse se va forma ceaţã.

PROGNOZA METEO pentru marți, 21 iulie

Instabilitatea atmosfericã se va menţine accentuatã în cea mai mare parte a ţãrii şi se va manifesta prin înnorãri, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, pe arii extinse în sud, centru şi est şi local în rest. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 32 de grade, iar cele minime se vor situa între 14 şi 23 de grade.
Presiunea atmosferica va continua sã creascã uşor.

Potrivit directorului ANM, în vremea în luna august va fi caldă, însă în continuare ploioasă, iar valorile termice nu vor depăși pragul de disconfort.

PROGNOZA METEO pentru miercuri, 1 august

Vremea va fi în continuare în general instabilã. În zonele montane, dar şi în regiunile extracarpatice, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice. În restul teritoriului, dar mai ales în centru, astfel de manifestãri vor fi pe arii mai restrânse, îndeosebi dupã-amiaza şi seara. Izolat, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în est şi sud-est, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, iar cele minime între 14 şi 24 de grade.

 

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close