Antena 3 CNN Actualitate Luna lui Cuptor ne rezervă o surpriză. Maxime de 23 de grade şi o prognoză care te va uimi

Luna lui Cuptor ne rezervă o surpriză. Maxime de 23 de grade şi o prognoză care te va uimi

Luna lui Cuptor ne rezervă o surpriză. Maxime de 23 de grade şi o prognoză care te va uimi
de O.P.    |    16 Iul 2012   •   10:50

Luna iulie îşi merită pe deplin numele de "luna lui Cuptor", iar cei care locuiesc în sudul ţării au simţiti asta pe pielea lor - temperaturile au ajuns în Giurgiu şi la 42 de grade la umbră, iar apartamentele au devenit locuinţe insuportabile.

Intră pe www.meteoplus.ro pentru a vedea cum va fi vremea la tine în oraş

LUNI (16 iulie)

Vremea se va rãcori în toatã ţara, astfel cã se vor înregistra temperaturi maxime între 23 şi 33 de grade, izolat mai ridicate doar în sudul extrem, unde la amiazã se vor mai atinge valori de 35...36 de grade. Instabilitatea atmosfericã va fi mai accentuatã în jumãtatea de est a teritoriului şi la munte, unde, mai ales în cursul dupã-amiezei şi al serii, vor fi înnorãri, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului ce vor lua trecãtor aspect de vijelie şi condiţii de grindinã. Vor fi averse, izolat torenţiale, iar cantitãţile de apã vor depãşi local 20...30 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor mai fi posibile pe spaţii restrânse. Temperaturile minime vor fi de la 8...9 grade în depresiuni pânã la 20...21 de grade pe litoral. Presiunea atmosferica va fi în creştere.

MARŢI (17 iulie)
Vremea va fi în general frumoasã, iar valorile termice apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil şi doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice, mai ales la munte şi în dealurile subcarpatice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade, mai coborâte în depresiuni, pânã la 6...7 grade. Presiunea atmosferica va fi în scãdere în regiunile nordice, iar în celelalte regiuni nu va avea variaţii semnificative.

MIERCURI (18 iulie)
Vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza şi seara în nordul şi în nord-estul ţãrii, unde pe arii restrânse vor fi averse slabe posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte. Valorile termice se vor menţine apropiate de mediile climatologice ale perioadei; temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade, mai mici în depresiuni, pânã la 7...8 grade.



×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close