Antena 3 CNN Actualitate Luna mai, luna grevelor. Vezi calendarul protestelor

Luna mai, luna grevelor. Vezi calendarul protestelor

Luna mai, luna grevelor. Vezi calendarul protestelor
Sursa foto: proteste
03 Mai 2010   •   12:07

Luna mai va fi luna pichetelor, marşurilor, protestelor şi mitingurilor. Bugetarii din administraţie şi învăţământ sunt nemulţumiţi de legea salarizării unice. Pe lângă aceştia, în luna mai, ameninţă să iasă în stradă fermierii şi crescătorii de bovine.

În perioada 3-7 mai câte 150 de funcţionari publici ai Federaţiei Columna, afiliată la CNSLR Frăţia, vor picheta timp de 2 ore, zilnic, sediul Guvernului. Protestatarii cer revenirea la veniturile de anul trecut şi respectarea contractelor colective de muncă.

Miercuri, pe 5 mai, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie va începe greva generală. 50.000 de angajaţi din diferite primării şi consilii locale nu vor lucra. Fucţionarii publici sunt nemulţumiţi de disponibilizările anunţate, de eliminarea unor sporuri salariale şi neplata orelor suplimentare.

Şi sindicaliştii Cartel Alfa vor să organizeze un marş în jurul Parlamentului, în perioada 10 - 15 mai, adică în zilele în care legea unică a pensiilor urmează să fie supusă votului.

Nu doar bugetarii sunt nemulţumiţi. Federaţia Agrostar a anunţat că, pe 11 mai, peste 4000 de fermieri vor protesta în Capitală dacă Ministerul Agriculturii nu va excepta micii producători de la înregistrarea la Registrul Comerţului pentru a vinde in pieţe.

Şi crescătorii de bovine sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit subvenţiile naţionale şi pe cele provenite de la Uniunea Europeană. Ei au ameninţat că, în perioada 15 - 21 mai, îşi vor aduce animalele în Piaţa Victoriei.

Nici în Educaţie lucrurile nu stau mai bine. Dascălii ameninţă că vor boicota sfârşitul anului şcolar şi vor intra, la sfârşitul lunii, în grevă generală pe timp nelimitat dacă nemuţumirile lor în legătură cu Legea Educaţiei nu vor fi luate în seamă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: proteste greve
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close