Antena 3 CNN Actualitate Luni: Funcţionarii intră în grevă, profesorii merg la Bac. Marţi: Metrorex nu lucrează. RATB funcţionează 85%

Luni: Funcţionarii intră în grevă, profesorii merg la Bac. Marţi: Metrorex nu lucrează. RATB funcţionează 85%

Luni: Funcţionarii intră în grevă, profesorii merg la Bac. Marţi: Metrorex nu lucrează. RATB funcţionează 85%
Sursa foto: greva
30 Mai 2010   •   10:30

Luni este grevă generală. Anunţată cu mare tam-tam de sindicalişti, aceasta va fi o grevă, pe ici pe colo. Funcţionarii intră în grevă, însă profesorii vor fi prezenţi la examenul de bacalaureat în număr mare. Iar pe 1 iunie Metrorex opreşte lucrul, însă RATB va funcţiona în proporţie de 85%.

Circa 20.000 de funcţionari din finanţe publice, primării, penitenciare, protecţia copilului, administraţie centrală,vor opri mâine munca. Oamenii sunt nemulţumiţi de reducerea pensiilor şi a salariilor. Şi profesorii au anunţat că intră în grevă. Doar că de cealalată parte ministrul Educaţiei Daniel Funeriu spune că proba la bacalaureat programată tot pentru mţine nu va fi afectată.

Iar în grevă intră şi Serviciul de Ambulanţă. Pe durata protestelor salariaţii vor asigura urgenţele dar nu vor elibera certificatelor de deces si nu vor face externări.

În semn de solidaritate cu bugetarii, angajaţii metroului bucureştean vor fi marţi în grevă generală până la ora 16.00. Cu toate că, iniţial, fusese anunţată o grevă comună a metroului cu RATB, nu toţi angajaţii acesteia din urmă vor opri lucrul, urmând să fie oprite doar jumătate din tramvaie şi troleibuze. Autobuzele vor circula normal.

Rămaşi fără o parte din venituri şi actorii vor protesta la începutul săptămânii, iar pensionarii se vor alatura protestelor începând de marţi.

Calendarul grevei generale

31 mai

- 360.000 de angajaţi din educaţie
- funcţionarii publici
- 120.000 de cadre medicale

1 iunie

- grevă la Metrorex
- 15% dintre angajaţii RATB opresc munca
- protestul pensionarilor

Antena 3



×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close