Antena 3 CNN Actualitate Învăţământul superior de stat intră de luni în grevă de avertisment | Anunţul sindicaliştilor

Învăţământul superior de stat intră de luni în grevă de avertisment | Anunţul sindicaliştilor

Învăţământul superior de stat intră de luni în grevă de avertisment sau de solidaritate, a anunţat duminică preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, Anton Hadăr.

de Claudia Popovici    |    21 Mai 2023   •   21:41

Aproape 10.000 de salariaţi vor fi în grevă timp de două ore în intervalul orar 11:00 -13:00.

„De mâine, de la ora 11:00 până la ora 13:00, va fi organizată grevă de avertisment sau de solidaritate, depinde de fiecare în parte cum a hotărât. Vor fi aproape 10.000 de salariaţi în grevă. Noi declanşăm conflict împotriva politicilor economice şi sociale ale Guvernului, aşa prevede legea dialogului social.

Nu este aceeaşi cauză ca la colegii noştri, ei intrând pe Contractul Colectiv de Muncă. Noi suntem cu un pas în urmă, dar evident că suntem împreună la toate evenimentele. Le-am prezentat în cifre ceea ce dorim noi.

Practic, de la 2.400 lei, un debutant în viitoarea lege, ne-am dori să se apropie de 4.000 lei, aşa cum s-a discutat de atâtea ori, că va fi salariul mediu brut pe economie 6.789 luat în calcul, ceea ce înseamnă nici 4.000 lei valoare netă, iar pentru profesorii de final de carieră, undeva pe la 6.000 lei, de la 4.200 astăzi. (...)

Greva de mâine e doar un început. Potrivit legii dialogului social, vor urma discuţii separate cu noi pentru că avem repet o altă cauză decât colegii din preuniversitar”, a concluzionat preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, Anton Hadăr”, a declarat duminică Anton Hadăr, la finalul discuţiilor de la Palatul Victoria.

 

×
Subiecte în articol: universitati greva de avertisment
Parteneri
Diana Șoșoacă este candidat la Primăria Capitalei
x close