Antena 3 Actualitate Luni încep înscrierile pentru a doua sesiune a bacului. Vezi calendarelor examenelor

Luni încep înscrierile pentru a doua sesiune a bacului. Vezi calendarelor examenelor

de M.Z.    |    16 Iul 2012   •   08:27
Luni încep înscrierile pentru a doua sesiune a bacului. Vezi calendarelor examenelor Foto: Agerpres

Absolvenţii de liceu care au picat bacalaureatul din această vară se pot înscrie, de luni, în a doua sesiune a examenului. Perioada de înscrieri se va încheia pe 20 iulie, conform calendarului de desfăşurare a examenului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Prima probă, cea de comunicare orală în limba română, va avea loc în zilele de 20 şi 21 august, iar între 20 şi 22 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va fi susţinută în zilele de 21 şi 22 august, iar în 23 şi 24 august evaluarea competenţelor digitale.

Prima probă scrisă, la limba română, este programată pe 27 august, pe 28 august este proba scrisă la limba maternă, pe 29 august proba obligatorie a profilului, iar pe 31 august proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele, înainte de contestaţii, vor fi afişate în 2 septembrie, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi între orele 16.00 şi 20.00.

Rezolvarea contestaţiilor va avea loc în 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 septembrie.

După rezolvarea contestaţiilor la prima sesiune a bacalaureatului din acest an, procentul de promovabilitate a crescut de la 43% la 44,26%. Aproape 2.300 de absolvenţi au reuşit să promoveze examenul în urma contestaţiilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close