Antena 3 CNN Actualitate Luni încep înscrierile pentru a doua sesiune a bacului. Vezi calendarelor examenelor

Luni încep înscrierile pentru a doua sesiune a bacului. Vezi calendarelor examenelor

Luni încep înscrierile pentru a doua sesiune a bacului. Vezi calendarelor examenelor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Iul 2012   •   08:27

Absolvenţii de liceu care au picat bacalaureatul din această vară se pot înscrie, de luni, în a doua sesiune a examenului. Perioada de înscrieri se va încheia pe 20 iulie, conform calendarului de desfăşurare a examenului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Prima probă, cea de comunicare orală în limba română, va avea loc în zilele de 20 şi 21 august, iar între 20 şi 22 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va fi susţinută în zilele de 21 şi 22 august, iar în 23 şi 24 august evaluarea competenţelor digitale.

Prima probă scrisă, la limba română, este programată pe 27 august, pe 28 august este proba scrisă la limba maternă, pe 29 august proba obligatorie a profilului, iar pe 31 august proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele, înainte de contestaţii, vor fi afişate în 2 septembrie, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi între orele 16.00 şi 20.00.

Rezolvarea contestaţiilor va avea loc în 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 septembrie.

După rezolvarea contestaţiilor la prima sesiune a bacalaureatului din acest an, procentul de promovabilitate a crescut de la 43% la 44,26%. Aproape 2.300 de absolvenţi au reuşit să promoveze examenul în urma contestaţiilor.





×
Subiecte în articol: bac examene contestatii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close