Antena 3 CNN Actualitate Luni începe evaluarea naţională, cu examenul la română. Vezi calendarul probelor

Luni începe evaluarea naţională, cu examenul la română. Vezi calendarul probelor

Luni începe evaluarea naţională, cu examenul la română. Vezi calendarul probelor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    22 Iun 2012   •   08:54

Prima probă a evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a, la limba şi literatura română, va avea loc luni, de la ora 9.00, la ea fiind aşteptaţi să participe 190.291 de elevi, informează un comunicat de presă remis de Ministerul Educaţiei, potrivit Agerpres.

Evaluarea naţională se desfăşoară anual, într-o singură sesiune.

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale, subiectele având un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute.

Varianta de subiect care li se va da spre rezolvarea elevilor va fi extrasă în dimineaţa zilei de 25 iunie, aceasta urmând să fie transmisă către cele 1.387 de centre de comunicare, respectiv către toate inspectoratele şcolare judeţene.
 
După finalizarea fiecărei probe scrise a evaluării naţionale, CNEE va publica pe site-ul oficial (subiecte2012.edu.ro) varianta de subiecte extrasă şi baremul de evaluare şi de notare pentru disciplina corespunzătoare.

"Sălile în care se susţine examenul vor fi, în prealabil, adaptate astfel încât elevii să fie aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Pe uşa fiecărei săli se va afişa lista nominală cu elevii, dar şi avertismentul prin care se anunţă că este strict interzis accesul cu materiale ajutătoare, mijloace electronice de calcul sau de comunicare. Frauda şi tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1 la lucrarea respectivă", se mai arată în documentul MECTS.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, fiecare sală de examen va fi dotată cu camere de supraveghere video.


Calendarul evaluării naţionale
   
Marţi, 26 iunie - limba şi literatura maternă

Miercuri, 27 iunie - proba de matematică

Vineri, 29 iunie, până la ora 14.00 - afişarea primelor rezultate

Vineri, 29 iunie, orele 14.00-18.00 - se pot depune contestaţii

Sâmbătă, 30 iunie şi duminică, 1 iulie - soluţionarea contestaţiilor

Luni, 2 iulie - afişarea rezultatelor finale



×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close